Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί οι «προοδευτικοί» της Ευρώπης τρέμουν την επανεκλογή Τραμπ; «Θα φέρει την ακροδεξιά στα σπίτια μας»

Η Ευρώπη είναι προβληματισμένη από το φάντασμα του Ντόναλντ Τραμπ. Μία νίκη του πρώην Αμερικανικού προέδρου στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου θα έδινε κουράγιο σε λαϊκά κόμματα της Ευρώπης να «κανονικοποιηθούν», αναφέρει η σελίδα Politico, η οποία διαχρονικά εξέφραζε την αντίθεσή της στις συντηρητικές και πατριωτικές πεποιθήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Φοβούνται τον Τραμπ οι «Προοδευτικοί» της Ευρώπης

Εκτός από τους «προοδευτικούς» Ευρωπαίους που κατονομάζουν ακροδεξιό καθετί το πατριωτικό ή συντηρητικό, υπάρχει και μία άλλη ομάδα ανθρώπων στην ήπειρό μας που ανησυχούν για την επανεκλογή του Τραμπ. Αυτοί είναι κάποιοι οικονομολόγοι και αξιωματούχοι, οι οποίοι πήραν στα σοβαρά της προεκλογικές υποσχέσεις-δηλώσεις του Αμερικανού πολιτικού αναφορικά με τις αλλαγές που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Μία από αυτές τις πολιτικές είναι η μείωση της υποστήριξης που παρέχει η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία, με σκοπό -όπως υπόσχεται ο Τραμπ- την γρηγορότερη λήξη της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης και την επίτευξη μίας συμφωνίας ειρήνης μεταξύ των δύο πλευρών. 

Βέβαια ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοί του μίλησαν και για μία σειρά άλλων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως την αύξηση των δασμών και την απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων από ορισμένες τρίτες χώρες με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας και της εγχώριας βιομηχανίας.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν πως ο ευρωπαϊκός πληθυσμός των 450 εκατομμυρίων ανθρώπων θα υποστεί τις συνέπειες της επανεκλογής του Ντόναλτ Τραμπ, ενώ πολλοί είναι αυτοί που προειδοποιούν για άνοδο της «ακροδεξιάς» εάν ο Αμερικανός επιχειρηματίας επικρατήσει έναντι της Κάμαλα.

Και αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο εφιάλτης των «προοδευτικών» (και αριστερών) της Ευρώπης. Τρέμουν μήπως η εκλογική νίκη του Τραμπ οδηγήσει στην αύξηση της δημοφιλίας ευρωπαϊκών δεξιών, πατριωτικών και συντηρητικών πολιτικών κομμάτων και κινημάτων, όπως το Afd της Γερμανίας.

Και όπως προαναφέραμε αυτά τα κόμματα χαρακτηρίζονται «ακροδεξιά» και «ακραία» από τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο των ΜΜΕ. Περιττό επίσης να αναφέρουμε πως το Politico, όπως και άλλα μέσα των ΗΠΑ, υποστηρίζουν έμπρακτα την εκστρατεία της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις.

 

Tags
Back to top button