Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος Ταριχεύθηκε με Μέλι Ελικώνος

Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος Ταριχεύθηκε με Μέλι Ελικώνος

Του Γιώργου Λεκάκη

Οι αρχαίοι λαοί της Εποχής του Χαλκού λάτρευαν το ό,τι δίδυμο. Κατά συνέπεια και τις δίδυμες κορυφές όπως του όρους Ελικώνος. Γι αυτό ο Ελικών έγινε το ιερό βουνό των Βοιωτών και το κατοικητήριο των μουσών του.

Σε αυτόν ζούσαν οι Ελικωνιάδες Μούσες.

Αυτές δεν ήταν μόνο φύλακες αρχείων και θεραπευτές αρχαίων τεχνών, αλλά και ιάτρισσες και φαρμακεύτρες. Οι Μούσες, λοιπόν,  έκαναν αφεψήματα και βάμματα από τοξικά φυτά, ιδίως από ελλέβορο.

Το πιο ακριβό μέλι της αρχαιότητας ήταν το μέλι του Ελικώνος. Ήταν μέλι-φάρμακο!

Ο νεκρός του Αλέξανδρου ετέθη σε πίθο γεμάτο με λευκό μέλι από τον Ελικώνα για να σταλεί πίσω στην Μακεδονία.

Και ο γιος του Μίνωα, ο Ιπόλυτος, ετέθη νεκρός σε πίθο με μέλι και εστάλη στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, όπου κατόρθωσε ο Ασκληπιός και τον ανέστησε.

Ίσως, λοιπόν, ο νεκρός του Αλέξανδρου εστάλη σε κάποιο Ασκληπιείο που κατείχε αυτή την απόκρυφη γνώση, πιστεύοντας στην δική του ανάσταση… 

Tags
Back to top button