Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Για αυτό αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας

Θυμάστε τα παλιά κινητά, αυτά που μια φόρτιση αρκούσε για τρεις-τέσσερις ή και παραπάνω μέρες; Προφανώς και τα θυμάστε, ιδίως σήμερα που δεν πηγαίνετε πουθενά χωρίς τον φορτιστή της συσκευής σας ή ένα powerbank, καθώς η μπαταρία στα smartphones έχει την... κακή συνήθεια να αδειάζει πολύ γρήγορα ή, τέλος πάντων, πιο γρήγορα απ' όσο μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Η αλήθεια είναι ότι, παρά τις προσπάθειες των εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων και μπαταριών, οι 48 ώρες παραμένουν ως σήμερα το όριο αντοχής της μπαταρίας της συσκευής μας, προτού χρειαστεί νέα φόρτιση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής της μεταξύ των φορτίσεων, χωρίς πολύ κόπο:

1. Φωτεινότητα της οθόνης: μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% δεν χάνετε και πολύ από ευκρίνεια και μειώνετε την κατανάλωση της μπαταρίας (η οθόνη είναι ο "φαταούλας" της μπαταρίας).

2. Διαρκής αναζήτηση WiFi: κλείστε το κουμπάκι του WiFi και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας αδειάζει πιο αργά. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth. Ανοίξτε τα όταν τα χρειάζεστε.

3. Διαρκείς ειδοποιήσεις: μηνύματα, Facebook, Twitter, e-mail, LinkedIn... Όλα αυτά σας στέλνουν διαρκώς ειδοποιήσεις που, ενδεχομένως, δεν χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε όποιες κρίνετε λιγότερο σημαντικές.

4. Λειτουργία παρασκηνίου: κάποιες εφαρμογές, ακόμα κι αν τις κλείσετε, συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια. Απενεροποιήστε τις και θα βρείτε την υγειά... της μπαταρίας σας.

5. Υπερβολική χρήση: παίζετε κάποιο παιχνίδι με πολλά γραφικά; Βλέπετε πολλά βίντεο; Κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σας; Μην απορείτε που η μπαταρία τελειώνει γρήγορα...

6. Συγχρονισμός εφαρμογών και δεδομένων: το να έχετε συγχρονισμένους τους λογαριασμούς σας στο e-mail σας είναι χρήσιμο. Το να επιτρέπετε να συγχρονίζουν διάφορες εφαρμογές με δεδομένα δεν είναι ούτε απαραίτητο και τρώει και πολύ ενέργεια.

7. Παλιό λογισμικό/λειτουργικό: υπάρχει λόγος που οι εταιρείες σας καλούν να αναβαθμίζετε κάθε τόσο το λογισμικό των εφαρμογών ή και το λειτουργικό της συσκευής. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας της συσκευής.

8. Πρόβλημα της συσκευής: αν η μπαταρία της συσκευής σας αδειάζει απότομα, δεν φορτίζει, παρουσιάζει άλλα προβλήματα διαχείρισης ενέργειας, ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα και καλό είναι να τη δει ειδικός.

Tags
Back to top button