Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικός Τύπος: «Καμία πρόοδος» στην ελληνική οικονομία

Μερίδα του γερμανικού τύπου επιχειρεί να καταγράψει τις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας. Αναπαράγοντας ανταπόκριση του γερμανικού πρακτορείο ειδήσεων dpa από την Αθήνα, το περιοδικό Focus εκτιμά στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι δεν έχει σημειωθεί «σχεδόν καμία πρόοδος στο πεδίο της ελληνικής οικονομικής μιζέριας», επισημαίνοντας ότι «παρά τη διεθνή βοήθεια δεν διακρίνεται σχεδόν καμία βελτίωση». Το δημοσίευμα εστιάζει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι αυτές ανέρχονται σε περίπου 5,6 δις ευρώ. Όπως προσθέτει, το κράτος «μπόρεσε μεν να πληρώσει τον Νοέμβριο μετά από μια χρηματοδοτική ένεση του Γιούρογκρουπ δύο δις ευρώ, αλλά τα χρέη αυξάνονται τώρα ξανά. Κυρίως στο σύστημα υγείας συσσωρεύονται διαρκώς νέες (σ.σ. οικονομικές) υποχρεώσεις.

Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές και τις φαρμακευτικές εταιρείες εξαιτίας περικοπών στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό». Το δημοσίευμα θίγει και το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους των φορολογουμένων προς το κράτος, κάνοντας λόγο για ποσό 94 δις ευρώ. «Οι πελάτες μου δεν μπορούν να πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων τους προς το κράτος», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο λογιστής Νίκος Βρούσης.

Στα προαναφερθέντα έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα των κόκκινων τραπεζικών δανείων, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 100 δις ευρώ, γράφει η διαδικτυακή Bild, επικαλούμενη αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όπως σημειώνει η λαϊκιστική εφημερίδα, «η κατάσταση οξύνεται εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των καλά καταρτισμένων που μεταναστεύουν: Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο το 2015 περισσότεροι από 44.000 χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα», η οποία έχει, όπως επισημαίνει η Bild, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

Στο στόχαστρο της ελληνικής δικαιοσύνης η Novartis

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στις έρευνες που ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελλάδα εναντίον του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, με αφορμή στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών, που είδαν το φως της δημοσιότητας στη χώρα. Όπως γράφει, «ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Novartis βρέθηκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών στην Ελλάδα εξαιτίας της υποψίας για καταβολή μιζών». Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Novartis βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για δωροδοκία» και προσθέτει ότι η εταιρεία κατέβαλε στις ΗΠΑ αποζημιώσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό δικαστικών υποθέσεων εναντίον της για μίζες, όμως εκκρεμεί ακόμη δικαστική διαδικασία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον της Novartis εξαιτίας ακριβών γευμάτων και υψηλών αμοιβών για ομιλίες, που φέρεται να προσέφερε η εταιρεία σε γιατρούς, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο θέμα αναφέρεται και η Süddeutsche Zeitung με σύντομο ρεπορτάζ στις οικονομικές της σελίδες, κάνοντας λόγο για «έρευνα εναντίον της Novartis στην Ελλάδα» και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι παρόμοιες έρευνες εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας «βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην Τουρκία και στη Νότια Κορέα».

Tags
Back to top button