Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Υπό κρατικό έλεγχο η «Gazprom Germania»

Νωρίτερα, η μητρική εταιρία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να την πουλήσει στις ρωσικές εταιρίες JSC Palmary και GPEΒS

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων αναλαμβάνει ως διαχειριστής τον έλεγχο της Gazprom Germania, της γερμανικής πρώην θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, επικαλούμενος «ασαφείς νομικές σχέσεις» και «παραβίαση των κανονισμών κοινοποίησης».

Ο κ. Χάμπεκ ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα είναι ο διαχειριστής της εταιρίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και εξήγησε ότι η «άνευ προηγουμένου κίνηση στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποσκοπεί στη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού.

Γερμανία: Το Βερολίνο αποφάσισε την απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της βούλησης της μητρικής εταιρίας να αποχωρήσει από τη γερμανική θυγατρική, την οποία κατείχε σε ποσοστό 100% και να την παραχωρήσει στις - άγνωστες στη Γερμανία - ρωσικές εταιρίες JSC Palmary και GPEΒS. «Δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις εταιρίες», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι ο ένας από τους αγοραστές «διέταξε την εκκαθάριση της Gazprom Germania, η οποία, εφόσον δεν εγκριθεί η αγορά, δεν είναι νόμιμη».

Η γερμανική νομοθεσία για το εξωτερικό εμπόριο ορίζει ότι η απόκτηση υποδομών ζωτικής σημασίας από επενδυτές εκτός ΕΕ απαιτεί την έγκριση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει δοθεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, υπάρχει στο υπουργείο η πεποίθηση ότι η εξαγορά δεν είναι νόμιμη. «Αυτό το βήμα είναι απολύτως απαραίτητο», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι για την ώρα εγγυημένη.

Η Gazprom Germania ασχολείται με το εμπόριο, τη μεταφορά και την αποθήκευση φυσικού αερίου, ενώ είναι ιδιοκτήτρια άλλων εταιριών φυσικού αερίου στη γερμανική αγορά, συμπεριλαμβανομένων της Wingas και της εταιρίας αποθήκευσης Astora. Μειοψηφικό μερίδιο κατέχει και στην εταιρία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Tags
Back to top button