Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Συνεχίζεται η άνοδος της Α. Μέρκελ - Τι λέει η δημοσκόπηση της Bild

Η νέα δημοσκόπηση της γερμανικής Bild, υποστηρίζει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, αυξάνουν τις ποσοστιαίες μονάδες τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα δύο κόμματα αυξάνουν το ποσοστό τους κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ανέρχεται σε 38,5%. Οι Πράσινοι παραμένουν αμετάβλητοι στο 16%. Αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και το ποσοστό του πέφτει στο 15%.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει αμετάβλητη στο 10,5%, όπως επίσης αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) με 7% και της Αριστεράς (Die Linke) με 7,5%. Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 5,5% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο INSA, ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και SPD θα συγκέντρωνε 53,55%, ενώ δυνατός θα ήταν και ο συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων αφού θα συγκέντρωνε 54,5%. Αντίθετα, ένας συνασπισμός Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς θα συγκέντρωνε μόνο ποσοστό 38,5%, όσο δηλαδή από μόνοι τους οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές.

«Οι πολιτικές τάσεις στην περίοδο του κορωνοϊού σταθεροποιούνται. Το γεγονός ότι οι οικονομικές ανησυχίες υπερτερούν πλέον των ανησυχιών για την υγεία ωφελεί τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, ενώ βλάπτει τους Σοσιαλδημοκράτες. Μετά την ευρεία έγκριση της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού επωφελούνται επίσης και από τη τεκμαιρόμενη οικονομική τους επάρκεια», δήλωσε ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ στην Bild.
 

Tags
Back to top button