Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Σε υψηλό δεκαετίας ο πληθωρισμός, σύμφωνα με μετρήσεις

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια ανήλθε ο πληθωρισμός στη Γερμανία. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του γενικού δείκτη τιμών διαμορφώνεται τώρα στο 2,5%.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Ενισχυμένος ιδίως από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού, σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς, ήταν 2,5%, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση των τιμών τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο μετά τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε ήταν επίσης 2,5%.

Απάντηση Γερμανίας σε Δένδια: ''Η Τουρκία έχει στρατό στη Λιβύη, η Ελλάδα όχι''!


Από την λήξη της ισχύος της προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα.

Οι καταναλωτές έπρεπε να βάλουν βαθιά τα χέρια τους στις τσέπες τους τον Μάιο του 2021 για προϊόντα ενέργειας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 10% μέσα σε ένα χρόνο.

Στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού την άνοιξη του 2020, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέρρευσαν προσωρινά λόγω της χαμηλής ζήτησης στην παγκόσμια αγορά.

Έκτοτε όμως έχουν ανοδική πορεία. Επιπλέον, η εισφορά των 25 ευρώ ανά τόνο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά την καύση ντίζελ, βενζίνης, πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου, η οποία εισήχθη στις αρχές του έτους, προκαλεί αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων για τον εφοδιασμό οχημάτων.

ΕΕ: Για κατ'επανάληψη παραβίαση των ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατηγορείται η Γερμανία


Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οι υπηρεσίες κατά 2,2%. Από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2021, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,5%. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να ανέλθει έως πάνω από 3% κατά τη διάρκεια του έτους.

«Ωστόσο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσωρινές συνέπειες του κορονοϊού, έτσι ώστε να μπορούμε να αναμένουμε αισθητά χαμηλότερα ποσοστά για το επόμενο έτος», τονίζει ο οικονομολόγος της Commerzbank, Μάρκο Βάγκνερ.

«Όμως δεν έγιναν όλα πιο ακριβά. Όπου υπάρχει πλεόνασμα προσφοράς, οι τιμές είναι χαμηλότερες», εξηγεί ο Γιοργκ Φούντερ του Ινστιτούτου Εμπορικών Ερευνών IIHD. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Tags
Back to top button