Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αρθούν ουσιαστικοί περιορισμοί της ελευθερίας των πολιτών σε εθνικό επίπεδο.

«Αν δούμε τις αποφάσεις για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, τότε η άρση των περιορισμών της ελευθερίας είναι θέμα λίγων εβδομάδων, σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ημερών, αλλά σίγουρα όχι έξι μηνών. Θέλω όμως να υπάρξουν αλλαγές για όλους μας, όχι μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει. Βήμα προς βήμα, όλοι μας πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να ασκήσουμε ξανά τα βασικά μας ατομικά δικαιώματα», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Handelsblatt.

Κατά του πρόωρου ανοίγματος η Λάμπρεχτ

Η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός τάχθηκε εν τούτοις «κατά του πρόωρου ανοίγματος των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων ή της παραμονής σε ξενοδοχεία, ακόμη και αν ένας εμβολιασμένος διευθυντής το επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένους επισκέπτες. Μόλις τώρα ανακτήσαμε τον έλεγχο του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Επιπλέον, είναι αμφίβολο εάν θα συνέφερε οικονομικά να ανοίξει ένα εστιατόριο μόνο για αυτήν την ομάδα. Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται, μου φαίνεται ότι είναι πιο λογικό από κάθε άποψη να ανοίξουμε την εστίαση σε υπαίθριους χώρους σε όλους - φυσικά τηρώντας τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής», τόνισε.

Τι λέει η υπουργός για τα ταξίδια

Αναφερόμενη στην ελπίδα πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν, η Λάμπρεχτ κάλεσε «τα κρατίδια να ακολουθήσουν μια συντονισμένη τακτική στα πρώτα βήματα ανοίγματος. Δεν θεωρώ απαραίτητους τους ομοιόμορφους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για την χαλάρωση, πρέπει ωστόσο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, ώστε να καταστεί δυνατή για παράδειγμα η οργάνωση διακοπών των πολιτών οι οποίες δεν θα γίνουν στο δικό τους ομοσπονδιακό κρατίδιο αλλά σε κάποιο άλλο», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης.

Tags
Back to top button