Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Καταποντίζεται η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ

Το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υποχωρεί στο 32% στις προθέσεις ψήφου, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο απ’ αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%), εξαιτίας των επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα και επίσης για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.

Ο συνασπισμός είχε φτάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρτικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Είναι ένα κακό νέο για την καγκελάριο σε απόσταση μιας εβδομάδας από δύο περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνησή της δέχεται σήμερα πυρά εξαιτίας της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού, αποτυχιών στη διανομή τεστ για Covid στον πληθυσμό και της κούρασης της κοινής γνώμης εξαιτίας των περιορισμών.

Tags
Back to top button