Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Εξετάζουμε τρόπους για την απευθείας μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ ανησυχητική περιφερειακή συγκυρία. Η Ελλάδα είναι στην άμεση γειτονία δύο μεγάλων συγκρούσεων» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια της 35ης ολομέλειας ευρωπαϊκής περιφέρειας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

«Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με έναν πόλεμο που διεξάγεται στην ήπειρό μας, στην Ουκρανία και που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στη γειτονιά μας. Ένας πόλεμος που έθεσε υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αξίες, τις οποίες υπερασπίζεται η γαλλόφωνη, όπως και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα» συμπλήρωσε.

Γεραπετρίτης: Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή

Ο κ.Γεραπετρίτης επεσήμανε πως «η εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε μία ισχυρή υπόμνηση ότι πολλές από τις βεβαιότητες με τις οποίες πορευόμασταν έως τώρα δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες».

Δυστυχώς, όπως ανέφερε, γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη τεράστιας κρίσης σε μια περιοχή, τη Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στη χώρα μας.

«Μια περιοχή με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μια περιοχή που έχει ήδη υποφέρει επί πολλές δεκαετίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καταδικάσαμε απερίφραστα κάθε μορφής τρομοκρατία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό μας για την τραγική απώλεια τόσων αθώων ζωών. Υπογραμμίσαμε το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να λάβει χώρα μέσα στα όρια του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως, του ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου» συμπλήρωσε.

Αυτό, όπως ανέφερε, «υποδηλώνει τον σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας. Τονίσαμε ότι μία τρομοκρατική οργάνωση σαν τη Χαμάς δεν μπορεί να εκπροσωπεί και να ταυτίζεται με τον παλαιστινιακό λαό».

Από την πρώτη στιγμή, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που περιλάμβαναν την καταδίκη της τρομοκρατίας, τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαύλων, την απελευθέρωση των αμάχων ομήρων, τη μη στοχοποίηση των αμάχων και τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για την επίλυση της κρίσης.

Ακόμη, προχώρησε και σε πράξεις: «Λίγη ώρα πριν, αναχώρησε αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Σινά και εν τέλει στη λωρίδα της Γάζας, από όπου στη συνέχεια θα διοχετευθεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, όσο υφίσταται ανάγκη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Παράλληλα, εξετάζουμε από κοινού με τους εταίρους μας τρόπους για την απευθείας μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης».

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παύση των εχθροπραξιών προκειμένου η βοήθεια αυτή να φτάσει εγκαίρως, αλλά να φτάσουμε και σε μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή».

Ανέφερε ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συζητήσει για το συντονισμό των δράσεων αυτών.

Tags
Back to top button