Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, υπογραμμίζοντας τη βούληση Αθήνας και Ανόι να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, αλλά και να εμβαθύνουν τον συντονισμό τους σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι κατά την παραμονή του στο Βιετνάμ είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας, τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στις διεθνείς εξελίξεις.

Όπως επισήμανε, το Βιετνάμ αποτελεί μια χώρα με ταχεία ανάπτυξη και ιδιαίτερα σημαντικό γεωπολιτικό αποτύπωμα, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και στην ευρύτερη περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας και της νόμιμης μετανάστευσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ενίσχυση των σχέσεων στον τουρισμό και στις ακαδημαϊκές ανταλλαγές.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι Ελλάδα και Βιετνάμ μοιράζονται κοινές αρχές στη διεθνή σκηνή, με προσήλωση στην πολυμέρεια, στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες συντονίζονται στους διεθνείς οργανισμούς και διαθέτουν τη δυνατότητα να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες τόσο σε διαπεριφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tags
Back to top button