Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο πρόγραμμα δανείων έως 2 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Για τα μέτρα στήριξης στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και για τις νέες επιχορηγήσεις για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για τα μέτρα ενίσχυσης που έχει λάβει η κυβέρνηση και αναμένεται να λάβει, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί επίδομα στους υγειονομικούς.

Σχετικά με την στήριξη της εστίασης, είπε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα. «Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα ependyseis.gr , να κάνει την αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου του 2019.»

Άδωνις Γεωργιάδης για γυμναστήρια: «Δεν θα τα αφήσουμε μόνα τους»

Υπενθύμισε, επίσης, ότι την Τετάρτη ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δανειοδότηση έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως 200.000 ευρώ τζίρο), από οποιαδήποτε τράπεζα και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Επιπλέον, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για δάνεια έως 2 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις (πάνω από 200.000 ευρώ τζίρο), οι οποίες θα θέλουν να επενδύσουν, με 2 χρόνια περίοδο χάριτος και αποπληρωμή από 5 έως 10 χρόνια.  Τα δάνεια έχουν εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, στη συνέχεια, ότι 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους. Από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με 9 εργαζόμενους και πάνω).

Παράλληλα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει και τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ένδυση, υπόδηση και τις εποχικές επιχειρήσεις. Όπως είπε, μάλιστα, έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις Βρυξέλλες.

Για τον τουρισμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο.

Όσον αφορά τις σχολές χορού, ο υπουργός είπε ότι θα ανακοινωθεί κάποια ενίσχυση για όσες δεν ανοίξουν, ενώ αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, για τους γάμους ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου ήταν χωρίς όριο 100 ατόμων, όπως και στην εστίαση. Δηλαδή, οι καλεσμένοι να κάθονται στα τραπέζια έως 6 άτομα και τηρώντας τις αποστάσεις.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε, επίσης, την απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό, λέγοντας πως τις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα ξεκινήσει η μεταβίβαση των μετοχών και η επίσημη έναρξη των εργασιών.

Tags
Back to top button