Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γάζα: 15 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε καταφύγιο εκτοπισμένων Παλαιστινίων

ΗΠΑ: Η Χάρις θα συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

Η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας και το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο 15 ανθρώπων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το πλήγμα αυτό είχε στόχο κέντρο διοίκησης της Χαμάς, που βρισκόταν μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Αυτό το πλήγμα με στόχο το σχολείο αλ Φαλούτζα στον προφυγικό καταυλισμό Τζαμάλια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, άφησε «15 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων παιδιά και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή η περιοχή φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σχεδόν όλοι οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα έχουν εκτοπιστεί εντός της πολιορκημένης παλαιστινιακής επικράτειας.

Για «πλήγματα ακριβείας» ενάντια στη Χαμάς κάνει λόγο το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε αναφορικά με τη σημερινή επίθεση ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας» εναντίον της Χαμάς σε αυτό που είπε πως ήταν διοικητικό κέντρο. Δεν έδωσε απολογισμό για ανθρώπινες απώλειες.

Άλλα σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν γίνει στόχος τους τελευταίους μήνες από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει μαχητές μέσα σε σχολικά κτίρια, όπου χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο. Την κατηγορία αυτή οι Παλαιστίνιοι την αρνούνται.

Ο βομβαρδισμός την 11ή Σεπτεμβρίου στο σχολείο Αλ Τζούνι –τη διαχείριση του οποίου είχε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA)– στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, προκάλεσε παγκόσμια οργή καθώς έξι εργαζόμενοι της UNRWA ήταν μεταξύ των 18 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο πλήγμα.

Tags
Back to top button