Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Γαλλικά ΜΜΕ για τουρισμό στην Ελλάδα: «Αίρεται η καραντίνα για επισκέπτες από την ΕΕ»

Τα μέσα της Γαλλίας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το τουρισμό στην Ελλάδα και τονίζουν ότι αναμένεται να ανοίξει στις 14 Μαΐου, χωρίς καραντίνα για τους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είχε προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα, η είσοδος στην Επικράτεια των μονίμων κατοίκων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, επιτρέπεται χωρίς 7ήμερη καραντίνα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κάνει μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες, κατά τον οποίο να προκύπτει πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό ή να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19.

Με έκτακτες ανακοινώσεις, τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην απόφαση αυτή της Ελλάδας, η οποία εμπίπτει στην πρόθεση της χώρας μας, όπως σημειώνεται, να ανοίξει η τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου.

BFMTV: Η Ελλάδα έτοιμη να ανοίξει την τουριστική σεζόν

Με έκτακτη είδηση, το δίκτυο BFMTV ενημερώνει τους Γάλλους αναγνώστες πως «η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει την τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου» και προσθέτει πως η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την πρόθεσή της να «ανοίξει τα σύνορα στους επισκέπτες από τις χώρες της Ευρώπης ή άλλες χώρες που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μορακά τεστ».

«Η Ελλάδα αίρει την καραντίνα για τους κατοίκους της ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες» είναι ο τίτλος του BFMTV.

Ouest-France: Δεν απαιτείται τεστ για τους επισκέπτες από το Ισραήλ

Αναφερόμενη στην ίδια ανακοίνωση της Ελληνικής Πολιτικής Αερπορίας, η εφημερίδα Ouest-France σημειώνει πως «μόνοι οι τουρίστες από το Ισραήλ, που έχουν εμβολιαστεί, δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς συνέχεια μια διμερούς συμφωνίας».

Την ανακοίνωση της πολιτικής αεροπορίας δημοσιεύει η γαλλική La Depexhe

La Depeche: Σε αυστηρή καραντίνα ακόμη οι Έλληνες

Από την πλευρά της, η γαλλική La Depeche σημειώνει πως οι κάτοικοι της χώρας μας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής καραντίνας, με τις μετΗ ακινήσεις από νομό σε νομό να επιτρέπονται μόνο για “ουσιαστικούς” λόγους (οικογενειακούς ή επαγγελματικούς)».

Και αυτό το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ελλάδα προτίθεται να εκκινήσει την τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου, ποντάροντας πολλά στην φετινή περίοδο του καλοκαιριού.

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου το δημοσίευμα της εφημερίδας La Depeche

Στην ίδια λογική και το δημοσίευμα της Sud-Ouest, που σημειώνει πως παρά «την επιδημιολογική έξαρση, η Ελλάδα αποφάσισε να άρει την καραντίνα για τους επισκέπτες που προέρχονται από την ΕΕ.

Le Soir: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένθερμου υποστηρικτή του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Την είδηση της άρσης της καραντίνας 7 ημερών ανακοίνωσε με δημοσίευμα του και η βελγική Le Soir. «Η δεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένθερμου υποστηρικτή ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ετοιμάζεται να ανοίξει την τουριστική σεζόν της χώρας στα μέσα του Μαΐου για όλους τους επισκέπτες χωρίς υποχρέωση καραντίνας, υπό την προϋπόθεση πως θα διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού» σημειώνει το δημοσίευμα.

Tags
Back to top button