Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τέσσερις συλλήψεις στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στο προάστιο του δυτικού Παρισιού, την Τραπ, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Των συλλήψεων προηγήθηκε η έναρξη προκαταρκτικής έρευνας τον Φεβρουάριο. Οι ανακριτές δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος για επικείμενη επίθεση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η γαλλική αστυνομία ανακρίνει δέκα ύποπτους ότι προμήθευσαν με όπλα έναν ένοπλο ισλαμιστή, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 πραγματοποίησε επίθεση σε εβραϊκό ντελικατέσσεν στο Παρίσι σκοτώνοντας τέσσερις εβραίους ομήρους, δήλωσαν σήμερα πηγές της αστυνομίας.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί κατέλαβε το εβραϊκό μίνι-μάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, δύο ημέρες μετά την έφοδο δύο ενόπλων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στην πρωτεύουσα και την επίθεση εναντίον των εργαζομένων που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, κυρίως δημοσιογράφους και καρτουνίστες.

Ο Κουλιμπαλί έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας αφού προηγουμένως είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά τον χώρο στη διάρκεια πολιορκίας της αστυνομίας. Οι δύο άλλοι ένοπλοι επίσης σκοτώθηκαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία κατά την ανάκριση αναζητεί το αν συνδέονται πρόσωπα στο Βέλγιο με τις επιθέσεις.

Λίγο μετά τις επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2015, οι βελγικές αρχές συνέλαβαν έναν άνθρωπο για εμπόριο όπλων και ανακοίνωσαν ότι ερευνούν αν το πρόσωπο αυτό προμήθευσε τον Κουλιμπαλί με όπλα για να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Tags
Back to top button