
Η Γαλλίδα υπουργός σε θέματα ιθαγένειας, Μαρλεν Σιαπά, υποσχέθηκε ότι το αίτημα υπηκοότητας ενός Αλγερινού θα επανεξεταστεί αν και απορρίφθηκε επειδή... δούλευε πολύ.
Πιο συγκεκριμένα είχε εργαστεί έως και 57 ώρες την εβδομάδα αντί των επιτρεπόμενων 48 ωρών. Μετά από αντιδράσεις, η υπουργός υπεύθυνη για θέματα ιθαγένειας υποσχέθηκε ότι «το αίτημά του θα επανεξεταστεί».
Παρά το γεγονός ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια για να πάρει την ιθαγένεια ο άνδρας, που βρίσκεται στη Γαλλία εδώ και 13 χρόνια, κατηγορήθηκε για «παράβαση των κανονισμών σχετικά με τον χρόνο εργασίας», επειδή είχε εργαστεί έως και 57 ώρες την εβδομάδα αντί για τις επιτρεπόμενες 48.
«Ήμουν έκπληκτος και σοκαρισμένος, από το γεγονός ότι με κατηγορούν πως εργάζομαι πάρα πολύ για να διεκδικήσω τη γαλλική υπηκοότητα» είπε ο άνδρας.
Ο δικηγόρος του χαρακτήρισε την απόφαση αυτή απολύτως παράλογη.
«Τις περισσότερες φορές, η αρνητική απάντηση έρχεται λόγω έλλειψης πόρων, για παράδειγμα όταν κάποιος βρίσκεται σε σύμβαση ορισμένου χρόνου. Δεν έχω δει ποτέ κάποιον που ζητά γαλλική ιθαγένεια να του την αρνούνται επειδή εργάζεται πάρα πολύ, είναι εντελώς εξωφρενικό».