Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλία & Ελλάδα “στοχοποιούν” τουρκικά πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο - Σε ''θανατηφόρο'' κλοιό το ΠΝ της Άγκυρας

Ελλάδα και Γαλλία από κοινού συνεργάζονται μόνες τους πλέον, για να εμποδίσουν το τουρκικό ΠΝ να “αλωνίζει” στην Μεσόγειο, το οποίο παραβιάζει μια ολόκληρη λίστα διεθνών νόμων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ με κύριο θέμα την Λιβύη.   

Για τον λόγο αυτό και σε συνεννόηση των δύο γενικών επιτελείων, τρία ελληνικά αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H της 380 Μοίρας, πραγματοποίησαν αποστολές στην Κεντρική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους στις 4 Μαίου 2020.

 

Στα πλαίσια της δράσης "ΕΙΡΗΝΗ" τα ελληνικό AWACS πέταξαν δυτικά της Κρήτης στα όρια του FIR Αθηνών.

Η ελληνική ΠΑ με τα αεροσκάφη αυτά ''σαρώνει'' τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου για ανεύρεση τυχόν τουρκικών πολεμικών ή εμπορικών πλοίων που μεταφέρουν όπλα και Τζιχαντσιστές.    

Παράλληλα σύμφωνα με τον γνωστό ιστότοπο, η γαλλική εταιρεία «CAE» με εντολή του γαλλικού ΥΠΑΜ, (ειδικεύεται στην επιτήρηση πτήσεων και και κινήσεις πλοίων), σαρώνει με τα δικά της μέσα  την κεντρική Μεσόγειο για τουρκικά πολεμικά πλοία που κατευθύνονται προς τη Λιβύη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γαλλία πραγματοποιεί αυτήν την αποστολή χωρίς να περιμένει την έναρξη της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ'' από την  Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η εταιρεία CAE συμμετέχει στην υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στη Ντέρνα εδώ και δύο χρόνια.

Η Γαλλία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται κατά των Τούρκων, αφού η επιτήρηση των πλοίων στην περιοχή που έπρεπε να γίνει μέσω της επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού δεν έλαβε τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιηθεί, (με πιθανή υπαιτιότητα της Γερμανίας).

Μιας Γερμανίας η οποία χρηματοδοτεί με 32 εκατ ευρώ την τουρκική Ακτοφυλακή και με 30 εκατ τα θωρακισμένα οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που στάλθηκαν στον Έβρο κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell υπαινίχθηκε τον περασμένο μήνα ότι η επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' θα ήταν μια αποτυχία, καθώς δεν είχε τις απαραίτητες δυνατότητες για να ξεκινήσει.

Ο λόγος κατά τον ίδιο, ήταν ότι αυτή δεν περιελάμβανε την παρακολούθηση των συνόρων της ανατολικής περιοχής, από την οποία παρέχονται όπλα στις δυνάμεις του Χαφτάρ, υιοθετώντας τις τουρκικές θέσεις.

Ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Τριπόλεως Fayez Al-Sarraj, απέρριψε και αυτός την επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' στις 23 Απριλίου, με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλήθεια όμως είναι ότι πιθανότατα ο Ερντογάν να ζήτησε χάρη από την γερμανική πλευρά για να μην ξεκινήσει ποτέ η επιχείρηση και το Βερολίνο πρόθυμα βρήκε οικονομικούς λόγους για να την ακυρώσει χωρίς να φανεί το ίδιο ως υπαίτιο.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει η Ελλάδα και η Γαλλία να “πολεμούν” τον Ερντογάν και τα νεο-Οθωμανικά του σχέδια στην Μεσόγειο μόνες τους, διότι και η Ιταλία “έκανε πίσω”.     

 

Tags
Back to top button