Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γ. Ζαββός: «Το σχέδιο Ηρακλής αποτελεί κορυφαία επιλογή και επιτυχία της κυβέρνησης»

O Γιώργος Ζαβός ξεκαθάρισε ότι η ιδέα της bad bank θα ήταν χρήσιμη σε κάποια άλλη περίοδο και όχι αυτή την στιγμή, ενώ τόνισε ότι το σχέδιο Ηρακλής είναι η μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής.

Ο κ. Ζαββός απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ανέλυσε το γιατί το σχέδιο «Ηρακλής» είναι καλύτερη επιλογή από την δημιουργία μιας «bad bank» που θα αναλάμβανε όλα τα «κόκκινα» δάνεια.

«Είναι ενδεχομένως μια χρήσιμη ιδέα, αλλά δεν είναι αυτής της στιγμής», είπε και εξήγησε πως μια ευρωπαϊκή bad bank θα έπρεπε να αναλάβει ένα βάρος 500-600 δισ. ευρώ από «κόκκινα» δάνεια, απόφαση που δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την ΕΕ, ενώ μια εθνική bad bank θα κόστιζε στον Έλληνα φορολογούμενο 10 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως παρουσίασε ως πρόσκομμα στη δημιουργία μιας bad bank το εποπτικό κόστος, δηλαδή τα κεφάλαια θα πρέπει να «κάψουν» οι τράπεζες.

«Το σχέδιο Ηρακλής αποτελεί την κορυφαία επιλογή και επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ακριβώς γιατί επιφορτίζει το κόστος του εγχειρήματος στον επενδυτή και όχι στον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά του "Ηρακλή", σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο» , είπε ο κ. Ζαββός.

Υπογράμμισε, τέλος, πως με τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης επετεύχθη η μηδενική στάθμιση για τα senior ομόλογα του «Ηρακλή», κάτι που -όπως είπε- είναι κολοσσιαίας σημασίας για μια χώρα η οποία δεν διέθετε την επενδυτική βαθμίδα.

Tags
Back to top button