Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΦΣΑ: Προειδοποιεί για αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα για πόνους στις αρθρώσεις

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καταγγέλει αμφιβόλου προελεύσεως σκευάσματα, με την ονομασία Osteoren και Hondrocream.  Τα προϊόντα περιγράφονται ως απολύτως φυσικά και χωρίς παρενέργειες, διαφημίζονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου ως «φάρμακα» για τη θεραπεία των πόνων των αρθρώσεων.

Όπως σημειώνει, η διαφήμιση των σκευασμάτων Osteoren και Hondrocream παραβιάζει κατάφωρα εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), περί διαφήμισης στο κοινό των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ), καθώς και διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

«Περαιτέρω, η ιστοσελίδα διά της οποίας διαφημίζονται φέρει πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας, δημιουργώντας την απατηλή εντύπωση στον χρήστη ότι ευρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και ότι το ίδιο το υπουργείο τα εγκρίνει και τα προωθεί» αναφέρει.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ήδη, από τον Νοέμβριο του 2017 προέβη σε έγγραφη αναφορά-καταγγελία κατά του προϊόντος Osteoren προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Αστυνομική Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον ΕΟΦ, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και το Facebook.

Ακολούθως, ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο Τύπου, προειδοποιώντας τούς καταναλωτές ότι τα προαναφερθέντα σκευάσματα δεν διαθέτουν άδεια φαρμάκου και ότι αν βρεθούν στην κατοχή τους πρέπει να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνει, όμως, ο ΦΣΑ, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Όταν οι Αρχές εντοπίζουν τις παράνομες ιστοσελίδες που διαχειρίζονται τα εν λόγω προϊόντα, αυτά αλλάζουν επωνυμία και παρουσιάζονται σε άλλους ιστότοπους αλλά με την ίδια παραπλανητική πρακτική.

Ο ΦΣΑ εφιστά την προσοχή τού καταναλωτικού κοινού σε τέτοιου είδους «απατηλές συμπεριφορές» και τονίζει ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζονται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Tags
Back to top button