Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φρανκφούρτη: Περισσότεροι οι αλλοδαποί από τους Γερμανούς κατοίκους

Πιο συγκεκριμένα το 51,2% των πολιτών που διαμένουν στη Φρανκφούρτη είναι αλλοδαποί ενώ το 44,7% των ατόμων που κατοικούν στη Φρανκφούρτη είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες.

Στη Φρανκφούρτη οι Γερμανοί είναι... ξένοι στην ίδια τους την πόλη. Όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα, ο αριθμός των αλλοδαπών- μεταναστών και προσφύγων-στη Φρανκφούρτη ξεπερνά τον αριθμό των Γερμανών πολιτών.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το έτος 2015, το 51,2% των πολιτών που διαμένουν στη Φρανκφούρτη είναι αλλοδαποί.Το 44,7% των ατόμων που κατοικούν στη Φρανκφούρτη είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες. 

"Στην πόλη μας είμαστε μειοψηφία", δήλωσε η Σίλβια Βέμπερ, γενική γραμματέας Ενσωμάτωσης στο ραδιοφωνικό δίκτυο της Φρανκφούρτης Frankfurter Rundschau. "Tρία στα τέσσερα παιδιά κάτω των έξι ετών είναι από οικογένειες μεταναστών. Στη Φρανκφούρτη οι κύριες χώρες προέλευσης μεταναστών είναι η Τουρκία (12,9%), η Κροατία (7,3%) και η Ιταλία (7,2% )'', πρόσθεσε. 

Επεσήμανε ωστόσο:"Έχουμε μειονότητες σε μεγάλους αριθμούς στη Φρανκφούρτη χωρίς όμως να υπάρχει μία ομάδα με σαφή πλειοψηφία.Οι Τούρκοι μετανάστες είναι μία μεγάλη μη γερμανική μειονότητα που έχει εγκατασταθεί στη Φρανκφούρτη και εκπροσωπεί σχεδόν το 13% του πληθυσμού".

Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έδειξαν επίσης πως, το 61% των πολιτών που κατοικούν στη Φρανκφούρτη κι έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.

 Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας κι έχει πληθυσμό πάνω από 700 χιλιάδες κατοίκους.

Tags
Back to top button