Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 255 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 81 οχήματα, 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τρία μηνύματα 112

Επιπλέον, τρία μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων τα δύο καλούσαν σε εκκενώσεις οικισμών. Ειδικότερα, στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε και τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Έκκληση του δημάρχου για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο μίλησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μεγάλο το μέτωπο καθώς φτάνει τα 10 χλμ. Σε λίγο θα σταματήσουν και τα εναέρια μέσα και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί. Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στα ανατολικά. Εκκενώθηκε το χωριό Ελληνικό».

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Tags
Back to top button