Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φόρο στο κρέας και στα γαλακτοκομικά για να σωθεί ο πλανήτης

Η βρετανική συμμαχία υγείας για την αλλαγή του κλίματος (UKHACC) καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει φόρο για το κλίμα στους παραγωγούς τροφίμων έως το 2025 εκτός εάν η ιδιωτική βιομηχανία λάβει εθελοντικά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα με τίτλο «Όλοι καταναλωτές: Οικοδόμηση ενός πιο υγιεινού συστήματος τροφίμων για ανθρώπους και πλανήτη», το UKHACC υπογραμμίζει ότι η κλιματική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη μείωση των τροφίμων που προκαλούν υψηλές εκπομπές, όπως το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα .


«Συγκεκριμένα, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θα πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ, εάν το σύστημα τροφίμων θα παραμείνει εντός βιώσιμων περιβαλλοντικών ορίων», έγραψε το UKHACC στην έκθεση.

Προσθέτοντας ότι, "η αλλαγή της διατροφής μας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα βοηθήσει στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής αλλά και θα βελτιώσει την υγεία μας: υπάρχουν επίσης σαφείς ενδείξεις ότι η αντικατάσταση της ζωικής πρωτεΐνης με φυτική πρωτεΐνη οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και συνολικά ποσοστά θανάτου. "

Το UKHACC εκπροσωπεί γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας από δέκα Royal Colleges of Medicine and nursing, την British Medical Association και το The Lancet.

Η έκθεση κάνει πολλές συστάσεις εκτός από τις επιβαρύνσεις για τα τρόφιμα, όπως η διακοπή της προσφοράς ένα+ένα για προϊόντα σούπερ μάρκετ που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

"Εάν θέλουμε να περιορίσουμε την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της υγείας, οι κυβερνήσεις - συμπεριλαμβανομένης της δικής μας - θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των τροφίμων που τρώμε", ανέφερε το UKHACC προσθέτοντας ότι ένας μελλοντικός φόρος για το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει

Σύμφωνα με στοιχεία, η παραγωγή τροφίμων είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον το ένα τέταρτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο.

Tags
Back to top button