Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Φονικός αστεροειδής σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη – Ανυπεράσπιστος ο πλανήτης

Ένας αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη τρεις ημέρες πριν καν εντοπιστεί.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τον «βράχο του διαστήματος», με την κωδική ονομασία 2017 OO1, στις 23 Ιουλίου, από ένα τηλεσκόπιο στη Χαβάη.


Ωστόσο, η ανάλυση των κραδασμών δείχνει ότι ο μετεωρίτης είχε περάσει από τον πλανήτη μας τρεις ημέρες νωρίτερα, έχοντας μήκος περίπου 78 μέτρα – όσο επτά διπλά βρετανικά λεωφορεία – με την εκπληκτική ταχύτητα των 37.300 χλμ. την ώρα.

Ο μετεωρίτης πέρασε σε απόσταση περίπου 123.031 χιλιόμετρα από τη Γη – περίπου το ένα τρίτο της απόστασης από τον πλανήτη μας έως το φεγγάρι, όπως αναφέρει το Earthsky.

Παράλληλα ο αστεροειδής 2017 OM1 πλησίασε τη Γη την Κυριακή 23 Ιουλίου, σε απόσταση 883.000 χλμ, ενώ ώρες αργότερα ο αστεροειδής 2017 OE1 πλησίασε σε απόσταση 3,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Αυτό που όμως παραμένει ανησυχητικό και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι ότι και οι δύο αστεροειδείς ανακαλύφθηκαν μόλις στις 22 Ιουλίου και στις 20 Ιουλίου αντίστοιχα.

Θορυβημένοι οι εμπειρογνώμονες επισήμαναν ότι ο 2017 OO1 είχε τριπλάσιο μέγεθος από τον αστεροειδή με μέγεθος σπιτιού που χτύπησε το Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια, από την πτώση του οποίου έσπασαν παράθυρα σπιτιών σε έξι ρωσικές πόλεις και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, κυρίως από σπασμένα γυαλιά.


Tags
Back to top button