Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Φοιτήτριες του ΕΜΠ κέρδισαν χρυσό βραβείο για καινοτόμο smoothie

Σπουδαία διάκριση για την ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πριν λίγες μέρες κατέκτησαν το χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017, για το λειτουργικό ρόφημα «AVOYOG Smoothie Beverage».


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», με την ελληνική συμμετοχή να καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, που όλες είχαν να επιδείξουν προϊόντα μοναδικής καινοτομίας με ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, που αποτελούνταν από τον καθηγητή Π. Ταούκη (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών), την Δρ Ε. Δερμεσονλούογλου, την Δρ Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου & Ζ. – Μ. Ξάνθου, κατάφερε να ξεχωρίσει με το καινοτόμο smoothie που δημιούργησαν από αβοκάντο ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διάκριση Ελληνικής Συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ).

Σημειώνεται ότι το αργυρό βραβείο κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi και το χάλκινο βραβείο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey. Επίσης, διακρίθηκαν η Γαλλία για την Καινοτομία και η Γερμανία για την Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμετοχών τους.

olivemagazine.gr


 

Tags
Back to top button