Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Φ.Κουρμούσης: «Τη Δευτέρα η πλατφόρμα επιδότησης των κόκκινων δανείων - Υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια»

Ο Φώτης Κουρμούσης, Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους εκτίμησε ότι τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν διεθνώς ξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού»

Ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε τον τρόπο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την επιδότηση των κόκκινων δανείων για 9 μήνες, γνωστοποιώντας ότι «η πλατφόρμα αυτή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Επιπλέον, «μέσω της πλατφόρμας το κράτος επιδοτεί το δάνειο που έχει υποθήκη την πρώτη κατοικία» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, «οποιοσδήποτε έχει με κάποιο τρόπο πληγεί από την πανδημία» μπορεί να υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και «οποιοσδήποτε έλαβε κάποιο επίδομα ή ευεργέτημα μέσα στην πανδημία». «Όλοι είναι δυνητικά επιλέξιμοι» υποστήριξε ο κ. Κουρμούσης, «εφόσον έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό».

Ως προς την επιδότηση, αυτή «καθορίζεται ανάλογα με το είδος του δανείου» τόνισε ο Γραμματέας, σημειώνοντας μάλιστα πως αν αυτή αφορά δάνειο που είναι «εξυπηρετούμενο, τότε η επιβράβευση είναι κατά 90%». Επιπλέον, «υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια» για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η αίτηση, ωστόσο, είναι άμεση, καθώς απαντάται «σε μερικά λεπτά» εξήγησε ο κ. Κουρμούσης, όπως και ότι αν «η απάντηση αν είσαι επιλέξιμος θα έρθει σε 15 μέρες».

Αναφορικά με την πρόσβαση στην πλατφόρμα, «αν όλοι αυτοί που έχουν πληγεί από την πανδημίας ενταχθούν, θα φτάσουν περίπου τις 300.000 αιτήσεις, αλλά θα πρέπει να ρυθμίσουν και τα κόκκινα τους δάνεια», επισήμανε ο κ. Κουρμούσης. Ερωτηθείς, ωστόσο, για το ενδεχόμενο πλειστηριασμών, «αν δεν έχουμε μια επιδείνωση του κορωνοϊού και τα πράγματα επανέλθουν στην κανονικότητα, θα ξεκινήσουν ξανά και οι πλειστηριασμοί» εκτίμησε ο Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους.

Tags
Back to top button