Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Φεστιβάλ με αληθινές ιστορίες: Άστεγοι,Προσφυγιά, Τζόγος (φώτο,βίντεο)

Το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας έρχεται στις 26 έως τις 29 Μαΐου και μας φέρνει σε επαφή με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας… 

Θεατρικές παραστάσεις, performances, προβολές και εκθέσεις θα πλημμυρίσουν διαφορετικές γωνιές της πόλης με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν είναι πάντα και δεδομένα ορατοί.

Η αρχή έγινε τον προηγούμενο χρόνο, όταν δημιουργήθηκαν εννέα καλλιτεχνικά εργαστήρια με δωρεάν πρόσβαση σε ενήλικες, νέους και παιδιά με στόχο την εξερεύνηση των πραγματικών εμπειριών τους και των καταστάσεων με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι. 

Αφού τα εργαστήρια έφτασαν στο τέλος τους, οι συμμετέχοντες αποκαλύπτουν τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα - ντοκουμέντα πραγματικής ζωής και αληθινών γεγονότων - προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει από κοντά τον κόσμο τους.

Μέγας δωρητής του πρώτου mind the fact είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την συμβολή του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net).

Ιστορίες προσφύγων 

Ο Χασάν, ο Ρεζά, ο Χαλίλ, ο Αιντίμ, ο Ρεζά και ο Ραμζάν ταξίδεψαν από μακριά και έρχονται στην Αθήνα για να συστηθούν στη θεατρική σκηνή. 

Σαν σύγχρονοι αγγελιοφόροι, εμπνευσμένοι από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, μεταφέρουν έξι διαφορετικές ιστορίες προσφύγων απ’ το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. 

Οδύσσειες ανθρώπων που άφησαν πίσω τους τον τόπο τους παρουσιάζονται στη θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο «Είμαστε οι Πέρσες!».

Εξάρτηση από το τζόγο 

Λίγα μέτρα πιο πέρα, άνθρωποι που εξαρτήθηκαν από τον παθολογικό τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια κατά το παρελθόν στήνουν ένα διαφορετικό «παιχνίδι»: τη θεατρική παράσταση - ντοκουμέντο «Ρουλέτενμπουργκ». 

Με όχημα τον «Παίκτη» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι αποκαλύπτουν αληθινές ιστορίες για τον παθολογικό τζόγο, τα τυχερά παιχνίδια, την καταστροφή, αλλά και για τον έρωτα, τη γυναίκα, την ευτυχία, την απελευθέρωση από τη δίνη του πάθους.

Πρόσκληση σε δείπνο 

Τις ίδιες ημέρες μία ακόμη ομάδα απευθύνει ανοικτή πρό(σ)κληση σε «Δείπνο». 

Το βραδινό τραπέζι θα είναι στρωμένο, οι σερβιτόροι στις θέσεις τους και τα ποτήρια θα γεμίσουν με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας. 

Ένα ξεχωριστό δείπνο, για να «πέσουν στο τραπέζι» θέματα «καυτά» και «πιπεράτα», ενώ θεατές και οικοδεσπότες θα κουβεντιάσουν σαν φίλοι από τα παλιά, θα μοιραστούν ιστορίες και θα γνωριστούν καλύτερα.

Παράσταση μέσα στο δημαρχείο 

Πέντε νεαρά αγόρια, που ζουν μακριά από την οικογένειά τους παίρνουν το λόγο μέσα στο Δημαρχείο της πόλης, διεκδικώντας τη δική τους θέση στον «Κόσμο των μεγάλων». 

Τα εφηβικά τους όνειρα, οι φιλοδοξίες τους για το αύριο, ο επινοημένος μελλοντικός τους εαυτός μπλέκονται με την πραγματικότητα και γίνονται αφορμή για διάλογο. 

Το Δημαρχείο Αθηνών ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και φιλοξενεί την παράσταση εφήβων, καθώς και μέρος της έκθεσης φωτογραφίας photo_opPORTunity, ενώ στη διάρκεια των δράσεων «Χαίρω Πολύ» παραχώρησε δημόσιους χώρους όπως τον Εθνικό Κήπο, την πλατεία Κοτζιά και την πλατεία Αυδή.

Παράλληλα, το «Εγχειρίδιο Επιβίωσης» διαπραγματεύεται μέσω μίας video – εγκατάστασης τις συνθήκες της αστεγίας. 

Νέοι πρόσφυγες παρουσιάζουν το ταξίδι τους χαρτογραφώντας τη δική τους διαδρομή στην έκθεση «Art Emergency».

Προσωπικές ιστορίες υφαίνονται στο «Πλεκτόφωνο» και παρασέρνουν το κοινό σε ένα ιδιαίτερο ηχοτοπίο, ενώ μουσική κατακλύζει το τραμ της Αθήνας χαρίζοντας μία διαφορετική μουσική εμπειρία σε όσους βρεθούν στο ίδιο βαγόνι!

Το τετραήμερο 26-29 Μαΐου κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην Αθήνα. 

Κεντρικά και γνώριμα σημεία μεταμορφώνονται σε performance stages και pop-up γκαλερί, αλλάζουν τη διάθεση των περαστικών και αναδεικνύουν «την άλλη όψη του νομίσματος». 

Εν τέλει, ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης φανερώνεται μέσα από το πρώτο φεστιβάλ mind the fact. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Ο κόσμος των μεγάλων 26/5, 19.00/19.45/20.30 Δημαρχείο Αθηνών (Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά - αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου)

Πέντε νεαρά αγόρια -που ζουν μακριά από το πλαίσιο της οικογένειας- επινοούν τον μελλοντικό τους εαυτό και διεκδικούν τη δική τους θέση μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τον κόσμο των «μεγάλων».

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου Σύλληψη-δραματουργία: Ελένη Ευθυμίου, Δημήτρης Ζάχος, Μαρία Μακρυνικόλα Μουσική, ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Συμμετέχοντες: Φιλοξενούμενοι της Πρότυπης Στέγης Αρρένων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών: Αλέξης, Αμπντούλ, Αντρέας, Βαγγέλης, Χρήστος

Υποστηρικτές: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Αthens Culture Net)

Για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

Δείπνο 26, 28, 29 /5, 19.0 /20.00 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια συμμετοχική παράσταση με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας. Άστεγοι και θεατές συναντιούνται γύρω από ένα βραδινό τραπέζι και συζητούν θέματα «καυτά» και «πιπεράτα».

Ιδέα- δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη, Ελευθερία Ρουσάκη Συμμετέχοντες: Ιουλία Συμεωνίδου, Μαρία Γάτου, Λάμπρος Μουστάκης, Γιάννης Φωκάς, Μαρία Μελεξενή, Κωνσταντίνος Καπερνάρος

Υποστηρικτές: Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ, FINGERSIX, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Περί σώματος 26/5, 20.00 Οδός Μελιδώνη

«Το σώμα μου έγινε η αρχή ενός ταξιδιού» Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ

Ένας ανοιχτός διάλογος, με θέα τον Κεραμεικό, για το ανθρώπινο σώμα ως δημιουργία και ως βάση δημιουργίας. Θα αναδυθούν σημαντικά ερωτήματα, όπως είναι η σχέση με το χρόνο (νιότη-γήρας), τον έρωτα, τον πόνο, την ασθένεια, τη θνητότητα, την εξορία, την τέχνη, την εργασία,

Κείμενα και παρουσίαση: Γιάννης Ντίνος, κλινικός ψυχολόγος Ξανθή Χαραλάμπους, κλινικός ψυχολόγος

Συμμετέχοντες: Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Υφαντής

Υποστηρικτές: ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Ρουλέτενμπουργκ 26,27,28/5, 22.30 Ηοtel Ερμού

Με αφορμή το μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Ο Παίκτης», επτά πρώην παίκτες τυχερών παιχνιδιών συγκεντρώνονται γύρω από μία θεατρική σκηνή και αποκαλύπτουν το δικό τους Ρουλέτενμπουργκ. 

Στήνουν μία θεατρική παράσταση με εξιστορήσεις για τον παθολογικό τζόγο, τα τυχερά παιχνίδια, την καταστροφή, αλλά και για τον έρωτα, τη γυναίκα, την ευτυχία, την απελευθέρωση από τη δίνη του πάθους.

Σκηνοθεσία - δραματουργία: Ιωάννα Βαλσαμίδου & Γιολάντα Μαρκοπούλου Βοηθοί σκηνοθετών: Μαρία Μακρυνικόλα & Γιούλη Νάση

Σκηνικά – κοστούμια: Μάγδα Πλευράκη Επιμέλεια, ηχητικός σχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα Βοηθός παραγωγής: Χριστίνα Μπότσου

Υποστηρικτές: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, Alice Salomon Hochschule Berlin

Στο νησί της τελειότητας 27,28/5, 12.00 Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο

Με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Ζαβάκου «Ο Λου και η Λι στο νησί της τελειότητας» γίνεται μια απόπειρα προσωπικής τοποθέτησης των παιδιών σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με την τελειότητα! Οι απαντήσεις μεταμορφώνονται σε μια ομαδική αφήγηση με εργαλεία το φως και τη σκιά και -εν τέλει- στη θεατρική παράσταση «Στο Νησί της τελειότητας».

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 5 ετών και άνω.

Σύλληψη: Ελευθερία Ρουσάκη, Λώρα Μαραγκουδάκη, Γιούλα Μπλέσιου Σκηνοθεσία: Ελευθερία Ρουσάκη Εικαστική επιμέλεια και video: Λώρα Μαραγκουδάκη Θεατρική διασκευή του βιβλίου: Μαρία Ζαβάκου Διασκευή κειμένου για την παράσταση: όλη η ομάδα Μουσική: Άγγελος Αγγέλου Ζωντανή μουσική: Σπύρος Πρατίλας

Παίζουν: Αλέξης Γιαννάκης , Αθηνά Γιαννάκη, Άντζελα Μούκα, Αναστασία Ανοσίκε, Γιάννης Μπαρδάνης, Γκίφτ Ανίγκμπο, Λεωνίδας Νικολέντζος , Μαρία Παχή , Μωχάμεντ Λαχζίζι

Υποστηρικτές: Κέντρο Στήριξης παιδιού και οικογένειας -Αθήνα, Παιδικά χωριά SOS, Μαζί για το παιδί, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Παιχνιδαγωγείο

Περί αγοραίου έρωτος 27/5, 15.00 Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο

Tο ανοικτό δρώμενο συστημικής αναπαράστασης με τίτλο «Περί αγοραίου έρωτος», πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε θεατρικό χώρο, προσκαλώντας το κοινό να αναδείξει επί σκηνής, απλά και παραστατικά το «γράφημα» της σύνδεσης του ανθρώπου και των σύγχρονων κοινωνιών με το φαινόμενο του αγοραίου έρωτα.

Έρευνα, συντονισμός συζήτησης: Ιωάννα Βαλσαμίδου Συντονισμός συστημικής αναπαράστασης: Ιωάννα Κωστοπούλου

Συμμετέχοντες: 12μελής ομάδα εκπαιδευομένων στη μέθοδο της συστημικής αναπαράστασης και κοινού

Υποστηρικτές: Το Μήλο - Συστημική Αναπαράσταση και Συστημική Θεραπεία

Είμαστε οι Πέρσες! 27,28,29/5, 21.30 Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Σε συνδιαλλαγή με τους “Πέρσες” του Αισχύλου, μια παράσταση ντοκουμέντο από τη θεατρική ομάδα προσφύγων Station Athens.

Η πρεμιέρα της πρώτης εκδοχής της παράστασης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Ιούνιο του 2015.

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου 

Δραματουργία: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Γιολάντα Μαρκοπούλου Σκηνογραφία: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος Kίνηση: Pauline Huguet Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Στρατάκη Βοηθός σκηνογράφου: Δώρα Τουρβά Βοηθός παραγωγής: Τζέλα Χριστοπούλου

Συμμετέχοντες: Ομάδα Station Athens - Chalil Ali Zada, Ramzan Mohammad, Hossain Amiri, Aidim Joyimal, Reza Mohammadi, Reza Muosevi

Υποστηρικτές: ΑΜΑΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Doc Lab projects 28/5, 22.00 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Προβολές video και ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν πώς ο κινηματογράφος γίνεται υποστηρικτική διαδικασία σε ανθρώπους που νιώθουν αποκλεισμένοι, ανώνυμοι και εγκλωβισμένοι.

Συντονισμός - επιμέλεια: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Σταύρος Τριάντος Συμμετέχοντες: Γιώργος Γκουνέζος - σκηνοθέτης, Μιχαηλάγγελος Βλάσσης-Ζιάκας - εικαστικός, Μιχάλης Καλιδώνης - κινηματογραφιστής, Κωνσταντίνος Καραμαγκιώλης - σκηνοθέτης, Σεμπάστιαν Κιζίτο - κοινωνιολόγος, Έλενα Λιβαθινού - σκηνοθέτης, Εβίτα Ντότα - κοινωνιολόγος, Βαλάντης Ξαγοράρης - κινηματογραφιστής

photo_opPORTunity 15-29/5 ώρες λειτουργίας Δημαρχείου, Δημαρχείο Αθηνών (Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά – ισόγειο) 

& 26-29/5 @8.00-21.00 , Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Μια ιδιότυπη φωτογραφική βόλτα στον Πειραιά! Μια σειρά ανεπιτήδευτων εικόνων, που έφηβοι φωτογράφοι επέλεξαν να αποτυπώσουν μέσα από το φακό της κάμεράς τους.

Συντονισμός: Χρυσούλα Πλακιώτη, Βίκυ Στρατάκη Επιμέλεια: Χρυσούλα Πλακιώτη, Βίκυ Στρατάκη, Δάφνη Καλαφάτη

Υποστηρικτές: ΑΜΑΚΑ, Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Αthens Culture Net)

Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά, Υπηρεσία Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

***Για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εγχειρίδιο Επιβίωσης 26-29/5 18.00-21.00 Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Μια εγκατάσταση video για τη συνθήκη της αστεγίας. Η έννοια της ζωής στο δρόμο, ο αποκλεισμός, το σταυροδρόμι της ζωής, ο άνθρωπος ο οποίος βιώνει την απώλεια στέγης. Προσωπικές και άλλες ιστορίες ξετυλίγονται στους χώρους της κατασκευής- καταφύγιο που συμβολίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Συντονισμός: Νιόβη Σταυροπούλου Eπιμέλεια: Ναταλία Μπαζαίου, Αναστασία Νουκάκη, Νιόβη Σταυροπούλου

Υποστηρικτές: ΑΜΑΚΑ, Περιοδικό Δρόμου ΣΧΕΔΙΑ

Art Emergency 26-29/5 18.00-21.00 Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Νέοι πρόσφυγες καταγράφουν το ταξίδι τους μέσα από την τέχνη αναπαριστώντας με τεχνικές υποκειμενικής χαρτογράφησης την πορεία τους ως εδώ υπό το πρίσμα των δικών τους πεποιθήσεων, βιωμάτων και εικόνων. Η έκθεση περιλαμβάνει πολυμεσικά (multimedia) έργα, πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, video, animation και μεγάλα εικαστικά έργα.

Επιμέλεια: Δάφνη Καλαφάτη, Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Nιόβη Σταυροπούλου Εκπαιδευτές: Ανδρομάχη Βρακατσέλη, Μάγια Γκουρτσογιάννη, Δάφνη Καλαφάτη, Ιωάννα Μανουσάκη-

Αδαμοπούλου, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Άρτεμις Παμαρινοπούλου, Φωτεινή Παπαχατζή, Χρυσούλα Πλακιώτη, Νιόβη Σταυροπούλου, Ερατώ Τζαβάρα

Συντελεστές: Ανδρομάχη Βρακατσέλη, Μάγια Γκουρτσογιάννη, Δάφνη Καλαφάτη, Ιωάννα Μανουσάκη- Αδαμοπούλου, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Άρτεμις Παμαρινοπούλου, Φωτεινή Παπαχατζή, Χρυσούλα Πλακιώτη, Νιόβη Σταυροπούλου, Ερατώ Τζαβάρα

Υποστηρικτές: AMAKA, Μercy Corps με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πλεκτόφωνο 26-29/5 18.00-22.00 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια διαδραστική εγκατάσταση, ένα μουσικό ηχοτοπίο με φωνές των ανθρώπων της πόλης- μαρτυρίες από ομάδες αστέγων, προσφύγων και πρώην εξαρτημένων από τυχερά παιχνίδια. Ιστορίες που υφαίνονται δημιουργώντας αφηγηματικές συνθέσεις που μας μεταφέρουν σε διαφορετικές γειτονιές παρουσιάζοντας διαφορετικές προσωπογραφίες.

Ιδέα - συντονισμός: Γιάννης Ζάννος Προγραμματισμός - ηχητικός σχεδιασμός: Βασίλης Αγιομυργιανάκης, Χρήστος Πούλιας

Εικαστικός σχεδιασμός - υλοποίηση: Μάγδα Πλευράκη, Μάντυ Αλμπάνη, Λάουρα Κόντη, Αναστασία Τριανταφυλλίδου

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο πλαίσιο των εργαστηρίων του mind the fact.

Παράλληλες Δράσεις

Τραμ τραμ τραμ! 26/5 14.30-16.30 Γραμμή του Τραμ "Πλάτωνας": Σύνταγμα - Ασκληπιείο Βούλας

Μια ξεχωριστή διαδρομή. Μουσικοί συναντιούνται «τυχαία» στην ίδια διαδρομή, στο ίδιο βαγόνι, σταδιακά. Όσο το τραμ προχωράει η μουσική παρέα μεγαλώνει και μαζί της το τραμ ηχεί όλο και διαφορετικά!

Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Βενιάδης Γκάιντα: Δημήτρης Μπρέντας Τρομπόνι: Σπύρος Βέργης Τρομπέτα: Peter Jackes Τούμπα: Μενέλαος Μωραΐτης

Ι Οwe You 28, 29/5 19.00 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια performance με τη μορφή μιας διαγενεακής λογοδοσίας για το χρέος από την Helena Waldmann και συμμετέχοντες κατοίκους της Αθήνας. Άνθρωποι χορεύουν σε ζευγάρια, ανταλλάσοντας ερωτήσεις και απαντήσεις, πάνω στο θέμα του «χρέους» από τη μία γενιά στην άλλη.

Επιμέλεια - υλοποίηση εργαστηρίου: Ηelena Waldmann Συντονισμός project: Ιωάννα Βαλσαμίδου Βοηθός παραγωγής: Bίκυ Στρατάκη

Η Helena Waldmann είναι πολυβραβευμένη χορογράφος με έδρα το Βερολίνο. Σπούδασε στο Giessen με δασκάλους, όπως οι Heiner Müller, George Tabori και Gerhard Bohner. Σκηνοθετεί από την δεκαετία του ’90 και επικεντρώνεται πάντα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, δημιουργώντας έργα τέχνης πέρα από το παραδοσιακό χοροθέατρο. Έχει ταξιδέψει ως καλλιτέχνης και ομιλήτρια σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ινδία, Ιράν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Κένυα, Νότιο Αμερική, Κορέα, Βιετνάμ, Μπαγκλαντές, Αιθιοπία κ.α.).

H είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. +30 6981 802544 ή ηλεκτρονικά στο:

Για τις παραστάσεις το Θέατρο Τέχνης, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ταμείο του θεάτρου, στο τηλ. +30 210 3228706.

H ομάδα του mind the fact

Συντονισμός πρωτοβουλίας & καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιολάντα Μαρκοπούλου, 

Ιωάννα Βαλσαμίδου Καλλιτεχνική & εκπαιδευτική ομάδα: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Ελίνα Γιουνανλή, Αντιγόνη Γύρα, Ελένη Ευθυμίου, Μαρία Ζαβάκου, Δημήτρης Ζάχος, Δάφνη Καλαφάτη, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Μαρία Μακρυνικόλα, Λώρα Μαραγκουδάκη, Γιολάντα Μαρκοπούλου, Γεωργία Μαυραγάνη, Σοφία Μαυραγάνη, Γιούλα Μπλέσιου, Γιούλη Νάση, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Χρυσούλα Πλακιώτη, Μάγδα Πλευράκη, Ελευθερία Ρουσσάκη, Νιόβη Σταυρoπούλου, Βίκυ Στρατάκη, Pauline Huguet 

Σύμβουλος Επικοινωνίας: Πάρις Μέξης 

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Δούρου

Social Media: FROG ON THE ROAD

Παραγωγή: Polyplanity Productions

Μέγας δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Με την δωρεά του Solidarity Now

Tags
Back to top button