Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Facebook: Νέα διαρροή δεδομένων

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Σύμφωνα με ανακοίνωση του μέσου την περασμένη Παρασκευή, αναστέλλονται οι λειτουργίες χιλιάδων εφαρμογών από την πλατφόρμα του, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. 

Η τελευταία αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από συνεχείς και ενδελεχείς έρευνες του μέσου για το πώς οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δεδομένα, έρευνες που η εταιρεία ξεκίνησε μετά το διαβόητο σκάνδαλο «Cambridge Analytica», το οποίο ξέσπασε τον Μάρτιο του 2018. 

Η εταιρεία σημειώνει πως οι δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχει αφαιρέσει προέρχονται από μόλις 400 προγραμματιστές και συμπληρώνει πως έχουν διερευνηθεί εκατομμύρια ακόμη. Η επανεξέταση συνεχίζεται και σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες δικηγόροι, εξωτερικοί ερευνητές, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί και ομάδες στο Facebook.

Ανάμεσα σε άλλες εφαρμογές που μπλόκαρε το μέσο, βρίσκεται και μία ονόματι «myPersonality», που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο της πλατφόρμας και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράστηκε προσωπικά δεδομένα χρηστών με ερευνητές και εταιρείες. Το Facebook προχώρησε επίσης σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιρειών «LionMobi» και «JediMobi», που χρησιμοποίησαν εφαρμογές για να μολύνουν χρήστες τηλεφώνων με κακόβουλο λογισμικό και εναντίον δύο Ουκρανών για τη χρήση κουίζ, με στόχο να υποκλέψουν δεδομένα χρηστών από το Facebook. 

 

Tags
Back to top button