Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Διασώθηκαν 64 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες – Είχαν παγιδευτεί στη μέση του ποταμού

Με μια πετυχημένη επιχείρηση σήμερα το μεσημέρι, η ελληνική συνοριοφυλακή στον Έβρο, διέσωσε εξήντα τέσσερις πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, προερχόμενους από την Τουρκία, που είχαν εγκλωβιστεί καταμεσής της κοίτης του ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ οι διακινητές προσπάθησαν να τους περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο τους αποβίβασαν τα ξημερώματα σε νησίδα στη μέση του ποταμού στο ύψος του χωριού Φυλακτό Σουφλίου και τους εγκατέλειψαν εκεί.

Ενώπιον του κινδύνου να εγκλωβιστούν και να παρασυρθούν από πιθανό “φούσκωμα” των νερών ειδοποίησαν μέσω κινητών τηλεφώνων το διεθνής τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, στον τριψήφιο αριθμό “112” που με την σειρά του ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές.

Άντρες της συνοριοφυλακής με πλωτά μέσα προσέγγισαν τη νησίδα, παρέλαβαν τους εξαντλημένους μετανάστες και πρόσφυγες και τους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με προοπτική να διασκορπιστούν σε κέντρα φιλοξενίας, στη βάση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Tags
Back to top button