Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Έτσι αποκαλύπτονται οι κωδικοί στο κινητό λόγω μικροφώνου

Ο τρόπος που πληκτρολογείτε τους αριθμούς ή τα γράμματα στα smartphones μπορεί να αποκρυπτογραφηθούν από χάκερς.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε κατά την χρησιμοποίηση των κινητών σας τηλεφώνων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος χάκερς να καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν τους κωδικούς σας, όπως έδειξε επίσημη έρευνα επιστημόνων.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας και το Πανεπιστήμιο Linköping στην Σουηδία, όταν οι επιστήμονες έδωσαν 45 κινητά και tablets με λειτουργικό Android σε ανθρώπους που συμμετείχα στην έρευνα. Στην συνέχεια τους ζήτησαν να πληκτρολογήσουν αριθμούς και κωδικούς και ένας αλγόριθμος εκμάθησης μηχανών, μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει όσα είχαν πατήσει οι χρήστες.

Η καταγραφή έγινε μέσω των μικροφώνων που υπήρχαν στα κινητά και τα tablets, καθώς ο αλγόριθμος μπορούσε να αντιστοιχίσει την δόνηση μ' ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη, που δημιουργούσε ηχητικά κύματα τα οποία μεταφέρονταν με το μικρόφωνο.

Μάλιστα, ο αλγόριθμος είχε επιτυχία σε 31 από 50 τετραψήφιες προσπάθειες πληκτρολόγησης. «Αποδείξαμε πως ο αλγόριθμος μπορεί επιτυχώς να ανακτήσει κωδικούς PIN, γράμματα και ολόκληρες λέξεις», υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι Ίλια Σουμάιλοφ, Λορέν Σιμόν, Τζεφ Γιάν και Ρος Άντερσον στην «Wall Street Journal».

Tags
Back to top button