Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζουν κίνηση – «βόμβα» με μειονοτικό κόμμα στις ευρωεκλογές

Μειονοτικό κόμμα, με έδρα την Κομοτηνή κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Τα στελέχη του αυτοπροσδιορίζονται σαν «τουρκική μειονότητα» και ρίχνουν δίχτυα στους φανατικούς φιλοσκοπιανούς και τους θύλακες των Τσάμηδων στην Ελλάδα.

O έκπτωτος Παπα- τσαρκνιάς, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί φωνάζει ότι είναι «Μακεδόνας», να «φλερτάρει» με τους μουφτήδες σε εκδήλωση του μειονοτικού κόμματος της Κομοτηνής. Και δεν αρνείται ότι συζητούν.

«Συμμετείχα πριν από δύο χρόνια σε ένα συνέδριο που είχε κάνει η μεγάλη ευρωπαϊκή κίνηση για τις μειονότητες. Όπως εμείς είμαστε εθνική μακεδονική μειονότητα, έτσι κι αυτοί θέλουν να αποκαλούνται Τούρκοι. Για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού έτσι αισθάνονται , είναι αυτοπροσδιορισμός, να τους λέμε Τούρκους….. Δε θα ήταν κακό να υπάρχει μία σύμπραξη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όταν η ίδια η Ελλάδα αρνείται, εγώ δεν το βρίσκω κακό» δηλώνει ο Παπα-Τσαρκνιάς.

Όπως δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας οι μουσουλμάνοι της Θράκης που συμμετέχουν στις διεργασίες αυτές είναι το «τουρκόψυχο τμήμα της μειονότητας» και «το μακρύ χέρι της Άγκυρας στην περιοχή», οι οποίοι έχουν μια συγκρουσιακή στάση. «Προέρχονται από το βαθύ κράτος της Τουρκίας που επιδεικνύει τη δύναμη του» επισημαίνει ο κ. Συρίγος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 11 υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί, μόνο ο ένας έχει τελειώσει ελληνικό Πανεπιστήμιο. Οι άλλοι 10 έχουν σπουδάσει όλοι στην Τουρκία!

«Αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Τούρκοι» δηλώνει ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, γιατρός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

«Κάποιοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν πολιτικά τη μειονότητα και βάζουν διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος» δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Ροδόπης και επίκουρος καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Tags
Back to top button