Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εσπασε τα ρεκόρ: Η Ινδία εκτόξευσε ταυτόχρονα 104 δορυφόρους στο διάστημα (βίντεο)

Η Ινδία προχώρησε σήμερα στην ταυτόχρονη εκτόξευση 104 δορυφόρων από έναν κοινό πύραυλο-φορέα από το διαστημικό κέντρο της Σριχαρικότα, που βρίσκεται στη νότια ομόσπονδη πολιτεία του Άντρα Πραντές.


Οι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν με τον πύραυλο-φορέα του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (Polar Satellite Launch Vehicle PSLV-C37) στις 09:28 το πρωί (τοπική ώρα).

Μεταξύ των δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν, ήταν και ο δορυφόρος της σειράς επίγειας χαρτογράφησης Cartosat 2, που έχει βάρος 714 κιλών.

Το κύριο φορτίο των δορυφόρων που μετέφερε ο πύραυλος-φορέας αποτελούνταν από μικρότερους δορυφόρους από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ελβετία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για το δεύτερο εγχείρημα μαζικής εκτόξευσης δορυφόρων στου αναφερόμενου διαστημικού ερευνητικού οργανισμού, μετά την εκτόξευση 23 δορυφόρων σε μία διαστημική αποστολή, τον Ιούνιο του 2015.


Στο παρελθόν και η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία έχει εκτοξεύσει μαζικά 37 δορυφόρου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button