Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν για Κασόγκι: Εβαψαν το προξενείο για να εξαφανίσουν τα στοιχεία

Μερικά πράγματα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βάφτηκαν πρόσφατα, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την έρευνα που έκαναν οι τουρκικές Αρχές για τις συνθήκες εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Κάποιες ουσίες που αναζητούσε η αστυνομία εξαφανίστηκαν είπε ο Τούρκος πρόεδρος: «Αναζητούνται πολλά πράγματα όπως τοξικά υλικά και τα υλικά αυτά αφαιρέθηκαν καθώς βάφτηκαν με μπογιά».

Ο Ερντογάν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς του, πρόσθεσε μόνον ότι ελπίζει να καταλήξει η έρευνα σε ένα ικανοποιητικό πόρισμα το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα ομάδα Τούρκων ιατροδικαστών και εμπειρογνωμόνων ερεύνησε επί εννέα ώρες τους χώρους του προξενείου αναζητώντας στοιχεία και δείγματα DNA που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κασόγκι, που η Άγκυρα θεωρεί ότι δολοφονήθηκε από ομάδα εκτελεστών μέσα στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής του Ριάντ στην Κωνσνταντινούπολη.

Η κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία: ΑΡ) Η κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Στο μεταξύ τουρκική διπλωματική πηγή είπε στο Reuters ότι οι ερευνητές σκέφτονται να επεκτείνουν την έρευνα και στην κατοικία του Σαουδάραβα προξένου.

Τις υποψίες ότι οι Σαουδάραβες μπορεί να κατέστρεψαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενίσχυσε και η εμφάνιση δύο γυναικών και ενός άνδρα που μετέφεραν σύνεργα καθαρισμού από την κύρια είσοδο του προξενείου.

Tags
Back to top button