Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ερευνητές κατασκεύασαν drone που «βλέπουν» με «ανθρώπινο» μάτι (βίντεο)

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης (UZH) ανακοίνωσαν την ανάπτυξη μιας κάμερας εμπνευσμένης από αμφιβληστροειδή που θα λύσει το πρόβλημα της ψηφιακής όρασης σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού ή κατά τη διάρκεια της γρήγορης κίνησης.


Επί του παρόντος, τα drones βασίζονται σε συμβατικές κάμερες που υποβάλλουν ολόκληρες εικόνες (καρέ) και απαιτούν τεράστιο όγκο φωτός για την παροχή σωστών εικόνων.

Αυτές οι κάμερες λειτουργούν τέλεια με χαμηλή ταχύτητα ή όταν το φως είναι επαρκές. Ωστόσο δεν είναι «παντός καιρού». Την λύση ήρθαν να δώσουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχη αναπτύσσοντας μία κάμερα που υποβάλλει αλλαγές στη φωτεινότητα για κάθε μεμονωμένο pixel, παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου ματιού.

Τα μελλοντικά drones θα μπορούν έτσι να έχουν λειτουργίες οράσεως όπως ακριβώς ένα ανθρώπινο μάτι, υιοθετώντας ως επί το πλείστον την «ευαισθησία» των ματιών σε οποιαδήποτε κίνηση ή μεταβολή του περιβάλλοντος.

Tags
Back to top button