Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Πώς μια βαθιά ανάσα κάνει θαύματα για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για το μυαλό

Ερευνα από το πανεπιστήμιο Northwestern έρχεται να αποκαλύψει ακριβώς γιατί και πώς μια βαθιά ανάσα κάνει θαύματα για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για το μυαλό.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η δύναμη της αναπνοής εξαρτάται από το αν πρόκειται για εισπνοή ή εκπνοή και κατά πόσο παίρνουμε ανάσα από τη μύτη ή το στόμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη ενδυναμώνει τον εγκέφαλο και οξύνει τη μνήμη.

Στο σχετικό πείραμα οι συμμετέχοντες κατάφεραν να θυμηθούν γρηγορότερα ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, αλλά και να πάρουν γρηγορότερα αποφάσεις στη φάση της εισπνοής από τη μύτη παρά της εκπνοής.

Από την άλλη μεριά δεν παρατηρήθηκε παρόμοια νοητική εγρήγορση και καλύτερη ικανότητα ανάκλησης της μνήμης όταν επρόκειτο για αναπνοή από το στόμα.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι θεαματικά διαφορετική στην αμυγδαλή και τον ιππόκαμπο στη φάση της εισπνοής συγκριτικά με τη φάση της εκπνοής.

Πηγή: vita.gr

Tags
Back to top button