Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Έρευνα: Μια στις 5 Ελληνίδες μένει ανύπαντρη λόγω οικονομικής κρίσης

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνει οτι μία στις πέντε Ελληνίδες μένει ανύπαντρη λόγω κρίσης. Τι επιπτώσεις έχει αυτό στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας; 

Μία στις πέντε Ελληνίδες αποφασίζει τα τελευταία χρόνια να μην παντρευτεί, ενώ πολλές από όσες παντρεύονται, αναβάλλουν την απόκτηση παιδιών. Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει από αύριο στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, το ποσοστό των γυναίκων που δεν παντρεύονται, φθάνει σχεδόν το 20% και αφορά όλη τη χώρα. Η οικονομική κρίση και η ανεργία αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι Ελληνίδες οδηγούνται σε αυτή την απόφαση, λέει στην εφημερίδα «Έθνος» ο Κωνσταντίνος Ζαφείρης, επίκουρος καθηγητής Δημογραφίας του Δημοκρίτειου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. 

Όσον αφορά την τεκνοποίηση, τα δεδομένα είναι αποθαρρυντικά για το μέλλον της χώρας μας. Σήμερα ο συγχρονισμός γονιμότητας ανά γυναίκα έχει μειωθεί στο 1,3 παιδί, όταν τη δεκαετία του 80 το ποσοστό αυτό ήταν 2 με 2,1 παιδιά ανά γυναίκα.   
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που για πρώτη φορά εμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο, δεδομένου ότι ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνορθόδοξη παράδοση, την κοινωνική ζωή, αλλά και την ηθική οντότητα του Έλληνα. 

Τέλος, και αυτή η έρευνα διαπιστώνει ότι οι Ελληνίδες ζουν περισσότερο από τους Έλληνες. Το προσδόκιμο ζωής των γυναικών στη χώρα μας είναι τα 84 χρόνια και των αντρών τα 79.

Tags
Back to top button