Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Μαρτυρία πρώην αστυνομικού! Για 5 ημέρες έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα στην περιοχή

Μια σημαντική μαρτυρία έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές για τη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα – Πού εστιάζουν οι αρχές

Νέα στοιχεία έρχεται να προσθέσει στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα, η μαρτυρία ενός πρώην αστυνομικού που σύχναζε δίπλα από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι για πέντε ημέρες πριν την επίθεση, έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα να βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η εν λόγω γυναίκα κινείτο ύποπτα.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τις συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης αλλά και τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρώντας να φτάσουν στα ίχνη της δράστιδος. 

«Δεν ήθελε να σκοτώσει την 34χρονη, αλλά να καταστρέψει τη ζωή της»

Για την ψυχοπαθολογία ενός δράστη που επιτίθεται με οξύ και το πώς το θύμα θα το διαχειριστεί μίλησε ψυχολόγος, ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στο «σκοτάδι».

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της σοκαριστικής επίθεσης στην 34χρονη.

Όπως είπε η κυρία Δασκαλάκη, η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της». Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Η Ιωάννα μίλησε για συγκεκριμένη συνάδελφο - Την έψαξε η αστυνομία

Ένα συγκεκριμένο πρόσωπο από το επαγγελματικό της περιβάλλον έδειξε στους αστυνομικούς η 34χρονη Ιωάννα. Με όλο το πρόσωπο της καλυμμένο με γάζες και με όση ψυχική αντοχή της έχει απομείνει στο πεντάλεπτο τετ- α - τετ που είχε χθες στις 11:30 με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας η γυναίκα ανεφέρθη στο συγκεκριμένο πρόσωπο δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες και από ένα «θερμό» συμβάν που είχε σημειωθεί λίγες ημέρες πριν την επίθεση. Με τη γυναίκα που υπέδειξε στους αστυνομικούς να έχει κάνει μεγάλη φασαρία. Βέβαια, η ειδική ομάδα των αστυνομικών τόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όσο και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που ερευνούν την υπόθεση προσπάθησε να τσεκάρει το συγκεκριμένο πρόσωπο όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είχε σχέση καθώς φέρεται την ημέρα της επίθεσης να ήταν αλλού. Από την άλλη το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει αναγνωρίσει  στο πρόσωπο της γυναίκας με τη μάσκα και τα μαύρα ρούχα συγκεκριμένο άτομο.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα καθώς το 34χρονο θύμα θα δώσει ξανά κατάθεση στην αστυνομία. Η Ιωάννα μέσα στο τεράστιο σοκ το οποίο ζει προσπαθεί να ανασυνθέσει μέσα της όσα έγιναν την Τετάρτη και κυρίως να δει ποιος θα ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό: να την αναγκάσει να ζει όλη της τη ζωή παραμορφωμένη.  

Στις πρώτες της κουβέντες στην αστυνομία έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος ενώ έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».

Χθες η κοπέλα κάλεσε τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα και του είπε πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως η δράστης φαινόταν να γνωρίζει πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου στεγαζόταν η ασφαλιστική εταιρεία όπου εργάζεται η Ιωάννα. Αυτή είναι και η πιο σημαντική παρατήρηση που έχει κάνει το θύμα και την έχει βοηθήσει να συνδυάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μόλις η γυναίκα της πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της. Εξω από την πολυκατοικία, ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί στις κάμερες. Πιθανολογείται ότι έστριψε δεξιά προς τη Θησέως και μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας.

Η αστυνομία χτενίζει όλα τα βίντεο αλλά και το κινητό και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων. Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ είναι η σημερινή πρώτη αναλυτική κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η κατάσταση της υγείας της

Η Ιωάννα είναι σε κατάσταση μεγάλου σοκ και αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά, έχει καεί δηλαδή όλο το δέρμα. Εχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις. Προσπάθεια γίνεται από οφθαλμιάτρους για να σώσουν και το αριστερό της μάτι.

Tags
Back to top button