Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επίθεση καγκουρό σε τουρίστες που τα τάιζαν (εικόνες)

Μία ακόμη επίθεση καγκουρό εναντίον τουριστών σε πάρκο της Αυστραλίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις για τη λήψη μέτρων όσον αφορά την σίτιση ή την προσέγγιση των ζώων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.


Τα εμβληματικά μαρσιποφόρα, σήμα-κατατεθέν της Αυστραλίας, που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Μόρισετ στη Λίμνη Μακουάρι, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι τα δελεάζουν με καρότα για να τα φωτογραφίσουν.

Ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουν ή να γρατσουνίσουν κάποιον τουρίστα. Όπως λέει ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, κάποιοι ανόητοι τους δίνουν φαγητά από ταχυφαγεία, τα οποία τους προκαλούν επιθετικότητα.

Πολίτες αλλά και πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους τοπικούς φορείς να τοποθετήσουν πινακίδες σε πολλές γλώσσες στις οποίες θα προειδοποιούν τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα καγκουρό, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν έρθει και στα χέρια, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, όπως στην πρόσφατη περίπτωση μίας τουρίστριας η οποία χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.


Τα καγκουρό, όπως οι άλλοι μαρσιποφόροι συγγενείς τους, τα κοάλα, αποτελούν αξιοθέατο στην Αυστραλία και ζουν στην άγρια φύση.

Tags
Back to top button