Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Επιστροφή στο σχολείο: Άγχος και πώς το αντιμετωπίζουμε

Τα παιδιά τείνουν να βιώνουν μια αλλαγή στην καθημερινότητα με πιο έντονο τρόπο από ό,τι οι ενήλικες. Ως εκ τούτου, η μετάβαση από την «απόλυτη ελευθερία» του καλοκαιριού στο καθημερινό άγχος του σχολείου μπορεί να αποτελέσει ένα αρκετά μεγάλο συναισθηματικό φορτίο για εκείνα.Ωστόσο, οι γονείς μπορούν να είναι δίπλα στο παιδί και να διευκολύνουν το άγχος του. Άλλωστε, το σχολείο μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία, εφόσον γονείς και παιδί επικεντρωθούν στα θετικά γεγονότα.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το παιδί σας σχετικά με το άγχος της επιστροφής του στο σχολείο:

Όταν τελειώνει το καλοκαίρι, το παιδί διασκεδάζει λιγότερο και αισθάνεται μεγαλύτερη κοινωνική πίεση για να «ταιριάξει» στο κοινωνικό του σύνολο
Η εφηβική κλινική ψυχολόγος σρ. Barbara Greenberg έχει παρατηρήσει κάποιες δραστικές αλλαγές μετά την έναρξη του Αυγούστου. Παλιότερα τα παιδιά απολάμβαναν κάθε δευτερόλεπτο την ελευθερία των διακοπών, αλλά τα σημερινά παιδιά βιώνουν αυξημένο άγχος μόλις τελειώσει ο Ιούλιος.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τον αθλητισμό μετατρέποντας το παιχνίδι σε πιο ανταγωνιστική διαδικασία με λιγότερες στιγμές διασκέδασης και κοινωνική πίεση. Το Instagram και το Snapchat είναι δύο από τις πιο επιζήμιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και τα δύο εστιάζουν στη λήψη φωτογραφιών αντί να αποστέλλουν μηνύματα κειμένου.

Κατά συνέπεια, τα παιδιά αρχίζουν να συγκρίνονται με τους άλλους. Αυτή η νοοτροπία οδηγεί σε επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σε σωματικά προβλήματα, κατάθλιψη και άλλων.

Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί, ενθαρρύνοντάς το στις δραστηριότητές του και προσέχοντας το πώς εξωτερικεύετε τα δικά σας συναισθήματα και αντιδράσεις
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας. Πρώτα απ’ όλα, οι ενήλικες πρέπει να προσέχουν πώς εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Πολλοί γονείς προσθέτουν άγχος στο άγχος των παιδιών τους, καθώς φοβούνται ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ακαδημαϊκές ή κοινωνικές του ανάγκες.

Εκτός αυτού, πολλοί γονείς «ανασύρουν» τις δικές τους δυσάρεστες σχολικές αναμνήσεις. Κατά συνέπεια, στέλνουν στα παιδιά τους αρνητικά vibes που εντείνουν το άγχος. Αντί να επικεντρωθείτε στο χειρότερο σενάριο, βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι αυτή η περίοδος μπορεί να είναι και μια ευχάριστη εμπειρία.

Ως εκ τούτου, δείξτε του ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη νέα σχολική χρονιά ως μια νέα αρχή για εκείνο και όχι μια επανάληψη της δικής σας πρότερης εμπειρίας. Είναι επίσης σημαντικό να θέσετε εύλογους στόχους στο παιδί και να το επαινείτε για την προσπάθειά του και όχι τους βαθμούς του στο σχολείο.

Η δρ Greenberg ενθαρρύνει επίσης τους γονείς να δείχνουν κατανόηση στα συναισθήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Αν το παιδί «δει» στον γονέα του ένα άτομο που το αντιλαμβάνεται θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του προς αυτό και θα ενισχύσει την θέση ισχύος του γονέα προς το παιδί. Συνιστάται στους γονείς να λένε στο παιδί τους ότι είναι φυσιολογικό να βιώνει αρνητικά συναισθήματα (για το σχολείο και όχι μόνο).

Tags
Back to top button