Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την ύπαρξη των εξωγήινων - «Τους βρήκαμε!»

Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, και εάν ναι, πότε έρχονται;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να μας τις δώσει ο βρετανός ακαδημαϊκός Simon Holland ο οποίος αποκάλυψε —μιλώντας στη Mirror— πως δύο ομάδες αστρονόμων βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για τη δημοσίευση της πρώτης επιβεβαιωμένης απόδειξης ύπαρξης εξωγήινης ζωής στο σύμπαν.

«Έχουμε βρει εξωγήινη νοημοσύνη που δεν είναι ανθρώπινη μέσα στον γαλαξία μας, και ο κόσμος δεν το γνωρίζει», δήλωσε ο Holland στη βρετανική εφημερίδα.

Εξήγησε ότι έλαβε αυτές τις πληροφορίες από μια επαφή του στο Breakthrough Listen, μια ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ που στοχεύει στην εύρεση αποδείξεων για πολιτισμούς πέρα από τη Γη.

Πιστεύει ότι η ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει τον επόμενο μήνα, πιθανώς να συμπέσει με τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ισχυρίζεται ότι αστρονόμοι που συμμετέχουν στο έργο με έδρα την Οξφόρδη έχουν σαφείς αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Πολύ πιθανό οι «εξωγήινοι» να μην χρειάζεται να κοιμούνται ποτέ

«Βρήκαν μια μη ανθρώπινη τεχνολογική υπογραφή πριν από λίγα χρόνια, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία», δήλωσε ο Holland.

Τέτοιοι ακραίοι ισχυρισμοί απαιτούν ακράδαντα στοιχεία, και η ομάδα —χρηματοδοτούμενη από τους δισεκατομμυριούχους Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Γιούρι Μίλνερ— προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για να στηρίξει την ανακάλυψή της, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Μπορεί να μας προλάβουν οι Κινέζοι

Ωστόσο, όπως είπε ο Holland, για την ανακάλυψη γνωρίζουν και οι Κινέζοι, οι οποίοι μπορεί και να προλάβουν τους Αμερικανούς.

Οι συντεταγμένες του αντικειμένου – στόχου, το οποίο είναι γνωστό ως BLC-1, υποτίθεται ότι είναι γνωστές στους Κινέζους και οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για να γίνουν οι πρώτες που θα κάνουν την τεράστια ανακοίνωση.

Οι αστρονόμοι έχουν ενθουσιαστεί με πιθανές «εξωγήινες» εκπομπές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να είχε εντοπιστεί η πηγή τους. Αυτή τη φορά ο Holland πιστεύει ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Οι επιστήμονες, όπως είναι κατανοητό, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί πριν κάνουν την ανακοίνωση, αλλά ο Holland πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει —είτε από το Breakthrough Listen στην Οξφόρδη είτε από την κινεζική ομάδα— ανά πάσα στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου.

«Θα ήταν υπέροχο αν συνέπιπτε με τις αμερικανικές εκλογές», αστειεύτηκε.

Tags
Back to top button