Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επιστήμονες από το Ισραήλ δημιούργησαν τρισδιάστατη τυπωμένη μπριζόλα

Ισραηλινοί επιστήμονες προχώρησαν στη δημιουργία μιας τρισδιάστατης τυπωμένης μπριζόλας.

Σκοπός του εγχειρήματος ήταν η διαπίστωση-επιβεβαίωση ότι η μικρότερη κατανάλωση κρέατος θα οδηγούσε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η εταιρεία Άλεφ Φαρμς και η σχολή της βιοϊατρικής μηχανικής στο Ισραήλ συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει την αναπαραγωγή της γεύσης και της υφής μιας μπριζόλας, η οποία θα βασίζεται στην τρισδιάστατη βιοτυπία ζωντανών κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες. Η διαδικασία δηλαδή περιλαμβάνει την επώαση κυττάρων αγελάδας, καθώς και την διαφοροποίηση και αλληλεπίδραση, που δίνουν τις φυσικές ιδιότητες μιας πραγματικής μπριζόλας σε εκείνη την «μπριζόλα» που δεν αποτελεί παρά ένα εργαστηριακό υλικό.

«Ένα ιδιόκτητο σύστημα, παρόμοιο με την αγγείωση που συμβαίνει φυσικά στους ιστούς, επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον παχύτερο ιστό και χορηγεί στη μπριζόλα με το παρόμοιο σχήμα και δομή της φυσικής του μορφής όπως βρίσκεται στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος», αναφέρουν σε δήλωσή τους.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής οποιουδήποτε τύπου κρέατος χωρίς σφαγή και χωρίς γενετική μηχανική, καθώς η τρισδιάστατη βιολογική εκτύπωση μπορεί να αναπαραγάγει διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων μυών και λίπους.

«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι καταναλωτές θα λαχταρούσαν πιο παχιά και λιπαρά κομμάτια κρέατος. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προτιμήσεις και τις γεύσεις των καταναλωτών μας και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε σταδιακά τις προσφορές μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Άλεφ Φαρμς, Didier Toubia.

Η μπριζόλα που δημιούργησε η Άλεφ Φαρμς, είναι παχύτερη από την πρώτη, που παράχθηκε το 2018.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, και βασική της επιδίωξη θα είναι η δημουργία ενός υποκατάστατου κρέατος λιγότερο σκληρού. Και όλα αυτά γιατί ψάχνουν τρόπους για να δημιουργήσουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, για έναν «πιο βιώσιμο, δίκαιο και ασφαλή κόσμο».

Tags
Back to top button