Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Επιστήμονες ανέπτυξαν δέσμη φωτονίων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου

Επιστήμονες κατόρθωσαν να φτάσουν στην παραγωγή φωτός υψηλής ενέργειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και του Πανεπιστημίου του Τέξας πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στην επιστήμη των υλικών που τους επιτρέπει να μετατρέπουν φωτόνια χαμηλής ενέργειας σε υψηλής ενέργειας χρησιμοποιώντας μη τοξικές δομές νανοκρυστάλλων πυριτίου και επεξεργασμένα οργανικά μόρια.

Το φως υψηλής ενέργειας, όπως το υπεριώδες, μπορεί να παράγει ελεύθερες ρίζες οι οποίες χρησιμοποιούνται για να «επιτεθούν» σε καρκινικά κύτταρα, αλλά δεν μπορούν να διεισδύσουν αρκετά βαθιά για να επιτεθούν στη συντριπτική πλειοψηφία των καρκινικών όγκων στο ανθρώπινο σώμα.

Την ίδια στιγμή, σωματίδια φωτός χαμηλής ενέργειας, όπως αυτά από το υπέρυθρο, μπορούν να διεισδύσουν βαθιά, αλλά δεν διαθέτουν αρκετή ενέργεια για να παράγουν τις ελεύθερες ρίζες που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Με την επίτευξη της λεγόμενης «μετατροπής φωτονίων», η ερευνητική ομάδα μπορεί να έχει γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο, επιτρέποντας διείσδυση σε βάθος δημιουργώντας παράλληλα τις ελεύθερες ρίζες που καταπολεμούν τον καρκίνο ακριβώς εκεί που χρειάζεται κι όλα αυτά με τη χρήση μη τοξικών υλικών.

Η ομάδα με επικεφαλής τον διδακτορικό φοιτητή Παν Χιά του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, δημιούργησε μια προσαρμοσμένη οργανική λύση η οποία θα μεταφέρει την ενέργεια από το νανοκρύσταλλο σε περιβάλλοντα μόρια. Έπειτα, πυροδοτώντας ένα λέιζερ στο διάλυμα και χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους νανοκρυστάλλων πυριτίου, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν φως υψηλής ενέργειας.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονική περιοδικό Nature.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη θα μπορούσε να βρει πρόσθετες εφαρμογές σε τομείς όπως η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας, αλλά και στους κβαντικούς υπολογιστές.

Tags
Back to top button