Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Επικοινωνήστε με το μωρό σας με τη γλώσσα του σώματος

Η αρχική επικοινωνία μεταξύ του βρέφους και της μητέρας βασίζεται περισσότερο στη σωματική έκφραση. Όταν γεννιέται το μωράκι μας, ένας ενδεδειγμένος τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί του είναι μέσα από την οικειότητα, κατά τη διάρκεια της φροντίδας, καθώς και τις ώρες χαλάρωσης.

Το μωρό μας δεν μπορεί να καταλάβει τι του λέμε αλλά μπορεί να εναρμονιστεί πολύ καλά με τις εκφράσεις, τις χειρονομίες, τον τόνο της φωνής αλλά και από τη διάθεση που έχουμε. Για αυτό τον λόγο, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιούμε μη λεκτικούς τρόπους προκειμένου να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή σχέση επικοινωνίας μαζί του.

Όταν απευθυνόμαστε στο νεογέννητο μωρό μας και του μιλάμε, πρέπει να εξηγούμε με λόγια αυτά που κάνουμε, π.χ. τώρα η μανούλα θα σου αλλάξει την πάνα για να είσαι καθαρό και όμορφο.

Προσπαθούμε πάντα να συνδέουμε τις ενέργειες φροντίδας με επαίνους π.χ. «είσαι το πιο γλυκό μωράκι».

Στους 8 μήνες περίπου, που αρχίζουν τα μωρά να κατανοούν το μη και το όχι, εάν κάνει κάτι που δεν το θέλουμε, πρέπει ο τόνος της φωνής μας να διαφοροποιηθεί, ώστε να φαίνεται πιο σοβαρός. Επίσης, όταν θέλουμε να επαινέσουμε το μωρό μας για ένα επίτευγμα του, θα πρέπει να του δείξουμε ότι χαιρόμαστε όχι μόνο με λέξεις αλλά με πραγματικό ενθουσιασμό.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα του σώματος με καλύτερο αποτέλεσμα είναι:

• Εάν το μωρό σας είναι αναστατωμένο πάρτε το αγκαλιά και μιλήστε του γλυκά

• Όταν αρχίσει να σας κοιτά στρέψτε όλη την προσοχή και το ενδιαφέρον σας πάνω του διατηρώντας τη βλεματική επαφή

• Όταν θέλετε να του ζητήσετε να κάνει κάτι φροντίστε να το κοιτάζετε στα μάτια ενώ του λέτε τι να κάνει

• Προσπαθήστε να έχετε την ίδια ταχύτητα και τον ίδιο τόνο φωνής με το μωρό σας, μικρές προτάσεις όπως «πάρε τη μπάλα», «φύγε από το παράθυρο»

• Δώστε του ξεκάθαρο μήνυμα και εναρμονίστε τα λόγια με τα συναισθήματα σας, «όχι, μη, σοβαρός τόνος φωνής, χειρονομία και μίμηση με δάκτυλο»

Συμβουλή Ειδικού:

Οι πράξεις πολλές φορές μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Όταν θέλετε να δείξετε στο μωρό σας την αγάπη σας, συνδυάστε όλα τα μέσα επικοινωνίας, λέξεις, τόνος φωνής, εκφράσεις προσώπου, χειρονομίες, ενθουσιασμό κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιδί σας θα πάρει το μήνυμα της αγάπης μας.

Πηγή: mandou.gr

Tags
Back to top button