Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επαφές με επενδυτές στις ΗΠΑ για Ε.Τσακαλώτο-Γ.Χουλιαράκη

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, βρίσκονται στις ΗΠΑ και αναμένεται να έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα έχουν επαφές με επενδυτές στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα και την Τρίτη (9 και 10 Ιουλίου) και στη Βοστώνη την Τετάρτη (11 Ιουλίου).

Ντόλμαν: Τα υψηλά πλεονάσματα περιορίζουν την ανάπτυξη

«Καμπανάκι» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια έκρουσε στο μεταξύ ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Ντόλμαν σημείωσε πως η πρόσφατη συμφωνία για ρύθμιση του χρέους που επετεύχθη στο Eurogroup του Ιουνίου βελτιώνει τις προοπτικές πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα, ήτοι 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% μεσοσταθμικά έως το 2060 περιορίζουν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να στηρίξει την ανάπτυξη.

«Ως μέλος της Ευρωζώνης η Ελλάδα δεν μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Με αυτούς τους δημοσιονομικούς περιορισμούς μένουν πολύ λίγα εργαλεία για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας» σημείωσε.

Φάιλμπριφ: Αυτοκαταστροφική η αναβολή των περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο

Εξάλλου, «φρένο» στα περί ενδεχόμενης αναβολής των περικοπών στις συντάξεις έβαλε ο επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Φάιλμπριφ σημείωσε ότι το πακέτο με τη συνταξιοδοτική και τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και τα ενδεχόμενα αντίμετρα, αφορούν τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του προϋπολογισμού, την προώθηση της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης και την εξασφάλιση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, στο οποίο οι επενδυτές αλλά και οι πολίτες θα έχουν εμπιστοσύνη.

Όπως ανέφερε «οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό και ούτε η Ελλάδα ούτε οι εταίροι της στην Ευρωζώνη θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτόν τον δρόμο».

Ο επικεφαλής του EWG διευκρίνισε ακόμη ότι η επιτήρηση δεν αφορά νέους όρους, αλλά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ESM και τη μη αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων που θεσπίστηκαν την τελευταία οκταετία.

Tags
Back to top button