Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνηση και διάθεση γνωστών καλλυντικών

 «Φρένο» στη διακίνηση και διάθεση των καλλυντικών προϊόντων «RosVeda AHA CELL CREAM» και «RosVeda SUNSCREEN SPF 50+», έβαλε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται κατά τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα αυτών διαπιστώθηκε η ύπαρξη συντηρητικών μη αναφερόμενων στην επισήμανση των προϊόντων. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή των συστατικών στην επισήμανση των προϊόντων δεν ακολουθεί τη φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Organic Natural Therapy Solutions EE, ως διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να παύσει τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συσκευασία των προϊόντων είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις και πιο συγκεκριμένα να αναγράφονται στα συστατικά, κατά περίπτωση οι ουσίες phenoxyethanol, methyl paraben και propyl paraben, και ο κατάλογος των συστατικών να αναφέρει όλα τα συστατικά κατά φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας. Η άρση της παρούσας, αναφέρει ο ΕΟΦ, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση.

Tags
Back to top button