Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα έπεσε στη θάλασσα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.

Κατά τις ιαπωνικές αρχές, έπεσε κάπου 170 χιλιομέτρων δυτικά από την ιαπωνική νομαρχία Αομόρι (βόρεια) στις 15:44 (τοπική ώρα· 08:44 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, καθώς η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει τη σειρά των οπλικών δοκιμών που πολλαπλασίασε από την αρχή της χρονιάς.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Κυανό Οίκο.

Την ίδια στιγμή, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έστειλε επείγον σήμερα προς όλα τα πλοία κοντά στις ακτές, καθώς θεωρούσε πως υπήρχε κίνδυνος ο «βαλλιστικός πύραυλος» να πέσει εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ θεωρεί πως δοκιμάστηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

Η Πιονγκγιάνγκ τηρούσε μέχρι σήμερα το μορατόριο που είχε επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της όσον αφορά τις δοκιμές ICBM και πυρηνικών όπλων αφότου άρχισαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το 2018.

Όμως η διαπραγμάτευση εκείνη απέτυχε και οι προσπάθειες του αμερικανού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν να αρχίσουν νέες δεν έχουν καρποφορήσει.

Τον Ιανουάριο, η Πιονγκγιάνγκ άφησε να εννοηθεί πως θα τερμάτιζε το μορατόριο. Κατόπιν, προχώρησε σε αριθμό-ρεκόρ οπλικών δοκιμών, εκτοξεύοντας μεταξύ άλλων πυραύλους που υποστήριξε ότι ήταν υπερηχητικοί, καθώς και πυραύλους μέσου βεληνεκούς, κάτι απαγορευμένο θεωρητικά, δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις, την περασμένη εβδομάδα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου απέτυχε. Αναλυτές εκτίμησαν πως επρόκειτο για δοκιμή του πυραύλου Hwasong-17.

Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων.

Tags
Back to top button