Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έντονο παρασκήνιο για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο Άγιον Όρος για την επίσκεψη του Πατριάρχη.


Όπως φαίνεται στο , η Ιερά Κοινότητα δεν θα μετέχει στην γιορτή – φιέστα όπως την αποκαλούν στο Άγιον Όρος – της Μονής Ξενοφώντος, παρά μόνο με μικρή αντιπροσωπεία στην υποδοχή στον αρσανά της Μονής. Αιτία είναι η προσπάθεια επισημοποίησης του Ουκρανικού σχίσματος με παρουσία εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων στη «γιορτή» της Μονής. Ακόμα και σειρά γραμματοσήμμων εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ για το «σπουδαίο» γεγονός που θα καλύψει ζωντανά η κρατική ΕΡΤ. Μένει να φανεί ποιοί Ηγούμενοι Αγιορείτικων Μονών θα παραστούν στο Πατριαρχικό συλλείτουργο της Κυριακής, με παρουσία ακόμα και Ουκρανών, όπως φαίνεται.

Έντονο είναι το παρασκήνιο και για την επίσκεψη στη Σκήτη Κουτλουμουσίου. Οι πατέρες της Σκήτης αντιδρούν στην επἰσκεψη, γιατί γίνεται μόνο για να τιμηθεί ο εκλεκτός του πρωτεργάτη του Ουκρανικού αυτοκέφαλου Μητροπολίτη Γαλλίας ιερομόναχος Χρυσόστομος. Μάλιστα ετοιμάσθηκε να παραθέσει δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη με την παρουσία και Ηγουμένων. Η Ιερά Κοινότητα, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα, φρόντισε να παραθέσει επίσημη τράπεζα το βράδυ της Κυριακής, παρά την αντίδραση των ενδιαφερομένων. Μένει να δούμε αν ο Πατριάρχης επιλέξει να τιμήσει το τραπέζι της Ιεράς Κοινότητας ή … του π. Χρυσόστομου.

Tags
Back to top button