Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο τριών ναυτικών σε επιθέσεις σε τάνκερ στο Ομάν

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξέφρασε χθες Παρασκευή την έντονη διαμαρτυρία της για την τρίτη αμερικανική επίθεση – σε διάστημα λίγων ημερών – εναντίον τάνκερ με Ινδούς ναυτικούς στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, με απολογισμό τρεις νεκρούς, καταγγέλλοντας τις ενέργειες αυτές ως «αδικαιολόγητες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραμανιάμ Τζαϊσάνκαρ ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο σχετικά με τις επιθέσεις. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, επανέλαβε «την έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας για τις επιθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Κόλπο, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τριών Ινδών ναυτικών. Τέτοιες θανατηφόρες επιχειρήσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας είναι αδικαιολόγητες», υπογράμμισε.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανέλαβε την ευθύνη για τρεις πυραυλικές επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια, δύο υπό σημαία Παλάου και ένα υπό σημαία Γουινέας-Μπισάου, υποστηρίζοντας πως επιχειρούσαν να εξάγουν ιρανικό πετρέλαιο αψηφώντας τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.

«Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών Ραντίρ Τζαϊσουάλ.

Τη Δευτέρα, οι υπηρεσίες διάσωσης του Ομάν απομάκρυναν με ελικόπτερο 24 Ινδούς ναυτικούς από ένα πετρελαιοφόρο, το Marivex, που δέχθηκε αμερικανικά πυρά στα ανοικτά των ακτών του Ομάν.

Την Τετάρτη, αμερικανικό αεροσκάφος έπληξε το τάνκερSettebello – υπό σημαία Παλάου, όπως και το Marivex – στο οποίο επέβαιναν 24 Ινδοί ναυτικοί. Την επομένη ανακοινώθηκε πως τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν.

Οι ινδικές αρχές κάλεσαν στη συνέχεια τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί προκειμένου να του εκφράσουν την «έντονη διαμαρτυρία» τους.

Την Πέμπτη, η CENTCOM επιβεβαίωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον του Jalveer, ενός πετρελαιοφόρου υπό σημαία Γουινέας-Μπισάου με 20 Ινδούς μέλη πληρώματος, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Tags
Back to top button