Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακό βίντεο με τον νυχτερινό ουρανό σε 5 εκατ. χρόνια από σήμερα

Η πορεία 2 εκατ. αστέρων από σήμερα μέχρι και 5 εκατομμύρια χρόνια μετά παρουσιάζεται σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσίασε η ESA (European Space Agency).


Το βίντεο βασίζεται στις θέσεις και την κίνηση των αστεριών που καταγράφηκαν από τον δορυφόρο Gaia από το 2014. Βρέθηκαν οι ακριβείς θέσεις για πάνω από 1 δις αστέρια, ενώ προσδιορίστηκαν η κίνηση και οι αποστάσεις των 2 εκατ. εξ αυτών.

Κάθε καρέ του βίντεο αντιστοιχεί σε 750 χρόνια. Στον συγκεκριμένο χάρτη επειδή έχει παραμορφωθεί, όπως ακριβώς παραμορφώνονται οι πόλοι σε έναν επίπεδο χάρτη της Γης, κάποια αστέρια κινούνται πιο γρήγορα στο πάνω και κάτω μέρος του βίντεο. Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβώς πραγματικό, γιατί τα αστέρια ούτε κινούνται πιο γρήγορα ούτε αλλάζουν κατευθύνσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χάρτης έχει διαστρεβλώσει την πορεία τους.

Τον Απρίλιο του 2018, η ομάδα του Gaia θα έχει στη διάθεση της όλα τα δεδομένα για το 1 δισ. αστέρια και όλη αυτή η πληροφορία θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς σχηματίστηκε ο γαλαξίας.

Δείτε το βίντεο:


Tags
Back to top button