Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Εντυπωσιακό βίντεο: Η «οφθαλμαπάτη» για τα 30 χρόνια της Πυραμίδας του Λούβρου

Το «Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας» αποκάλυψε ο Γάλλος καλλιτέχνης JR, κολλώντας λωρίδες χαρτί στην αυλή όπου βρίσκεται η υάλινη πυραμίδα του Λούβρου και φέρνοντας στο φως αυτό που υπάρχει από κάτω της.

Η εγκατάσταση του Jeane Rene -αυτό είναι το πραγματικό όνομά του- έγινε προς τιμήν των 30 χρόνων της πυραμίδας που κατασκεύασε ο κινεζικής καταγωγής Αμερικανός αρχιτέκτονας I.M. Pei και η οποία εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου του 1989. Μαζί με 400 εθελοντές δημιούργησε μια με συνολικό εμβαδόν 17.000 τετραγωνικά μέτρα οφθαλμαπάτη στην αυλή: κόλλησαν 2.000 χάρτινες λωρίδες γύρω από την πυραμίδα του Λούβρου, με αποτέλεσμα αυτή να μοιάζει ότι ριζώνει σε ένα λατομείο μαρμάρου που χάσκει.

Στον ιστότοπό του, ο JR εξήγησε ότι πρόθεσή του ήταν να «επιζήσει» η εγκατάσταση ένα μόνον σαββατοκύριακο. Και, πράγματι, κομμάτια χαρτί σκίζονταν καθώς οι επισκέπτες βάδιζαν πάνω της ενώ πολλοί ήσαν εκείνοι που έκοβαν κομμάτια να πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό.

«Οι εικόνες, όπως και η ζωή, είναι εφήμερες. Από τη στιγμή που κολληθεί, το έργο τέχνης ζει μόνο του. Ο ήλιος ξεραίνει την κόλλα και με κάθε του βήμα, ο κόσμος κόβει κομμάτια του εύθραυστου χαρτιού. Το όλο πρότζεκτ έχει να κάνει με τη συμμετοχή εθελοντών, επισκεπτών και αυτών που κυνηγούν αναμνηστικά. Έχει επίσης να κάνει με την παρουσία και την απουσία, με την πραγματικότητα και τις αναμνήσεις, με την προσωρινότητα» έγραψε ο JR.

Tags
Back to top button