Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Εντυπωσιακές εικόνες: Η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον «κόκκινο» πλανήτη

Την πρώτη παρτίδα εικόνων του κόκκινου πλανήτη που τραβήχτηκαν από το ρόβερ "Zhurong" του διαστημικού σκάφους "Tianwen-1" δημοσίευσε το Πεκίνο.

Οι εικόνες από τον μακρινό Άρη παρουσιάστηκαν σε ειδική τελετή στο Πεκίνο και περιλαμβάνουν πανοραμική θέα του κόκκινου πλανήτη από την περιοχή της προσγείωσης του διαστημικού σκάφους «Tianwen-1».

«Η κυκλοφορία της πρώτης παρτίδας φωτογραφιών σηματοδοτεί τη συνολική επιτυχία της πρώτης αποστολής της χώρας μας να εξερευνήσει τον Άρη» ανέφερε η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Η πανοραμική λήψη 360 μοιρών της περιοχής της προσγείωσης τραβήχτηκε από μια κάμερα εδάφους πλοήγησης που ήταν συνδεδεμένη με το ρόβερ. Οι εικόνες δείχνουν ότι η επιφάνεια κοντά στο σημείο της προσγείωσης είναι σχετικά επίπεδη.

Στις 11 Ιουνίου το ρόβερ «Zhurong» έκλεισε 28 μέρες στο έδαφος του πλανήτη Άρη (η μέρα στον κόκκινο πλανήτη με 24 ώρες 39 λεπτά). Η διάρκεια ζωής του ρόβερ αναμένεται να φτάσει τις 90 αριανές μέρες.

Η αποστολή «Tianwen-1», αποτελούμενη από έναν τροχιογράφο, έναν εκφορτωτή και το ρόβερ, ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου 2020 και εισήλθε με επιτυχία στην τροχιά του Άρη τον Φεβρουάριο.

Στις 15 Μαΐου, έκανε μια ασφαλή προσγείωση στο νότιο τμήμα της πεδιάδας της Ουτοπίας στην επιφάνεια του Άρη. Η αποστολή στοχεύει στη μελέτη της ατμόσφαιρας, της επιφάνειας, των γεωλογικών χαρακτηριστικών και των χαρακτηριστικών του μαγνητικού πεδίου του κόκκινου πλανήτη.

Tags
Back to top button